AfrikaParadisresorSeychellerna

Jullov på Seychellerna

Äntligen dags för jullov och semester till Mahé på Seychellerna. Mitt i mörkaste december kommer vi soltörstande nordbor till denna så otroligt grönskande och vackra ö. Resan är lång men ändå helt okej och det är såklart värt de många timmar som det tar att ta sig hit, eller snarare alla de timmar det tar att ta sig tillbaka till Sverige. 

Resan till Seychellerna

Nedresan är helt okej med kvällsflyg från Arlanda till Addis A i Etiopien med Etiopien Airlines och en mellanlandning i Wien. Det är ett något sunkit flyg, jag vill helst aldrig mer åka med Etiopien Airline, dålig service och lite irriterad personal. Vi anländer ändå utan några förseningar till Mahé  på utsatt tid, vilket är det bästa förstås.

Väl i  huvudstaden Victoria på östra sidan av Mahé tar det inte lång tid att att köra över till västra sidan där vi bokat boende på ett Bed & Breakfast; Bord  Mer Villa. Boendet består av en stor lägenhet i ett trevlig hus med en mysig balkong. Bara nio lägenheter på hela hotellet och endast cirka femtio meter till den fantastiska stranden i Beau  Vallon.

 

 

Vädret är inte det bästa ute i Indiska Oceanen så här i december och januari. Det är regnperiod under den här tiden och under vår vistelse får vi lite blandat väder med en hel del sol men också regn och mulet. Klimatet är riktigt behagligt cirka 27  plusgrader och våra bleka vinterkropppar behöver inte någon het sommarsol nu, men självklart är vi tacksamma för varje liten solstrimma som de solälskare vi är.

Trevliga Boat House där vi intar många trevliga luncher och ett par goda kreolska buffér till middag.

Härlig strand i Beau Vallon.

Inte mycket mer än bad, strand  och promenader gör vi under denna semester, men det är just så vi vill ha det. Stranden är stor och trots att det rör sig en hel del turister i området blir det aldrig för mycket, vi får mycket egen plats.

Naturen är vacker och grönskande.

Dagens fångst.

De fina stenformationerna som är karakteristiska för Seychellerna finns också på Mahé även om de inte är lika häftiga som t ex på ön La Digue. Vi blir kvar på Mahé under hela vår semester mest av på grund av de ostadiga vädret. Det är egentligen planerat att vi ska besöka några grannöar men det blir inte tillräckligt bra väder för det.

Ganska mulet väder men så länge det inte regnar är vi nöjda, men vilken skillnad det blir när solen tittar fram.

Efter sol blir det oftast regn och det är alltid stora regnområden som drar  in med mycket regn.

 

Omväxlande väder, när regnet drar in så regnar det rejält. Tyvärr är det inte tillräckligt tycker lokalbefolkningen som oroas över ett allt torrare klimat och den vattenbrist som råder under de torra månaderna. Detta är inget som vi turister berörs så mycket av särskilt om man väljer de stora hotellen som alltid har vatten.

Världens bästa pizzeria vågar jag nog påstå när vi hittar pizzerian som ligger på stranden och serverar de mest fantastiska pizzor som vi någonsin ätit Den vita mjuka sanden pryder golvet på denna enkla men omåttligt populära pizzeria.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 × 5 =