Jullov på Seychellerna

Äntligen dags för jullov och semester till Mahé på Seychellerna. Mitt i mörkaste december kom vi soltörstande nordbor till denna så otroligt grönskande och vackra ö. Resan blev lång men det var såklart värt de många timmar som det tog att ta sig hit.

Resan till Seychellerna

Nerresan helt okej, kvällsflyg från Arlanda till Addis A i Etiopien med Etiopien Airlines med mellanlandning i Wien. Något sunkit flyg, kommer helst aldrig mer åka med Etiopien Airline men vi anlände till destination utan några större problem och på utsatt tid, vilket är det bästa.

Väl i  huvudstaden Victoria på östra sidan av Mahé tog det inte lång tid att att köra över till västra sidan där vi bokat boende på ett Bed & Breakfast; Bord  Mer Villa. Boendet bestod av en stor lägenhet i ett trevlig hus med en mysig balkong. Bara nio lägenheter på hela hotellet och endast cirka femtio meter till den fantastiska stranden i Beau  Vallon!

 

 

Vädret är inte det bästa ute i Indiska Oceanen i december och januari, det är ju regnperiod nu och vi fick lite blandat väder med en del sol men också regn eller mulet. Klimatet var riktigt behagligt cirka 27  plusgrader och våra bleka vinterkropppar behöver verkligen inte någon het sommarsol nu, men självklart var vi tacksamma för varje liten solstrimma som de solälskare vi är!

Trevliga Boat House där vi intog många trevliga luncher och ett par goda kreolska buffér till middag.

Härlig strand i Beau Vallon.

Inte mycket mer än bad, strand  och promenader gjorde vi under denna semester, men det var just så vi ville ha det! Stranden är stor och trots att det rör sig en hel del turister i området blir det aldrig för mycket, man får mycket egen plats.

Naturen är vacker och grönskande.

Dagens fångst.

De fina stenformationerna som är karakteristiska för Seychellerna finns också på Mahé även om de inte är lika häftiga som t ex på ön La Digue. Vi blev kvar på Mahé under hela vår semester mest av bekvämlighetsskäl, tyckte det liksom räckte bra med upplevelse ändå. Men Mahé kan absolut fungera bra som bas för att besöka grannöar med flyg eller båt.

Ganska mulet väder men så länge det inte regnade var vi nöjda, men vilken skillnad det blev när solen tittade fram.

Efter sol blev det oftast regn och det var lite häftigt att se hur ovädret drog in över himlen.

 

Omväxlande väder, när regnet drog in så regnade det rejält. Tyvärr inte tillräckligt tycker lokalbefolkningen som oroas av ett allt torrare klimat och den vattenbrist som råder under de torra månaderna. Detta är inget som vi turister berörs så mycket av särskilt om man väljer de stora hotellen som alltid har vatten, men kanske något att tänka på inför framtiden.

Världens bästa pizzeria vågar jag nog påstå när vi hittade pizzerian som låg på stranden och serverade underbara pizzor. Den vita mjuka sanden prydde golvet på denna enkla men säkert bästa pizzerian på hela Seychellerna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

ett × 3 =