AfrikaSeychellerna

Roadtrip på Mahé – Seychellerna

Vi vill förstås se lite mer av ön Mahé på Seychellerna och ett bra alternativ är förstås att hyra en bil, trots att det faktiskt är vänstertrafik på Seychellerna. Jag har stor respekt för det där med vänstertrafik, men det ser inte såå svårt ut. Maken kan eller vill köra, säger han och det spelar ingen roll om det är manuellt, automatiskt eller höger / vänstertrafik, han fixar allt. Själv är jag lite mer försiktig och vill gärna klara av det jag åtar mig, och är glad att jag slipper köra för även om det inte känns så svårt är det ändå en hel del smala och lite krokiga vägar som vi möter här på Mahé.

Vi hyr bil och kör norrut på Mahé. På bara några minuter kommer vi fram till  North Point!

Busshållplats med fantastiskt läge – strax utanför ligger Indiska Oceanen. 

Vi kör vidare och rundar den norra delen och kör sydost ner mot huvudstaden Victoria. Där blir det lite köigt mitt i huvudstaden men det lättade ganska snart och vi passerar flygplatsen och fortsätter vidare söderut. Trots att det ser långt ut på kartan är det väldigt nära till allt, så ganska snart är vi nästan längst ner på den sydligaste delen av Mahé.

Vädret växlar hela tiden, ibland är det helt underbart men så blir det plötsligt molnigt och lite dystrare.

Vägarna är till och från ganska smala och krokiga särskilt uppe i bergen och ja, det var till och från lite läskigt särskilt i vänstertrafiken. Men som jag sa till maken, fixar vi det här, så kanske vi kan göra en roadtrip i självaste Storbritannien. 

God mat i trevlig miljö

Vi hittar många fina badvikar där vi var helt ensamma. Hungern driver oss dock mot mer civiliserade trakter. Vi kör vidare mot Port Launay, där vi hittar en restaurang som ligger alldeles vid havet och vi får en alldels underbar lunch på detta helt fantastiska ställe.

 

Priserna på mat varierade ganska kraftigt beroende på var vi befinner oss, men inte så dyrt som jag förväntat mig. Priserna känns ungefär som våra lunchpriser hemma och middag något billigare än hemma, beroende var man stannar för att äta. Euro fungerar bra och man får tillbaka i rupies, det var heller aldrig några problem med kreditkort. 

 

Tillbaka till Beau Vallon

Vår lilla roadtrip på Mahé avslutas med en tillbakaresa till Victoria, eftersom man inte kan köra runt hela ön med bil. Vi kör den snabbaste vägen via bergen för att komma tillbaka till huvudstaden och därifrån kör vi västerut igen till Beau Vallon.

Väl tillbaka i Beau Vallon beslöt vi oss för att ta det lugnt och bara vara, vilket innebar en hel del mat på våra favoritrestaruanger, Le Plage eller på Boat House. Vi blev mycket förtjusta i Le Plage som låg så perfekt alldels vid havet på stranden. De serverade riktigt goda skaldjur och fisk i supermysig miljö. 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tretton − fem =