Mauritius – Vår underbara paradisresa

Mauritius  – Äntligen blev det dags att lämna Sverige för den så hett efterlängtade drömresan. Redan i maj förra året (2010) bokade jag resan och då kändes det så långt dit, men ibland är det skönt att tiden går fort, för vips var det februari och den värsta vintern i mannaminne. 

Det var inte dumt att lämna jobb, hem, hundar och ungdomar mitt i smällkalla vintern, men med hopp om lite mer vårliknande väder vid vår hemkomst. Väl uppe på Arlanda började den långa resan, men inte gör det mig något att tillbringa en onsdag på flyg och flygplatser. Vi hade dessutom en mycket bra flygtid med start klockan 12.40 så vi slapp all stress som jag brukar känna när man ska iväg tidigt på morgonen.

En lång flygresa väntade.

 

Flygresan: Stockholm – Mauritius

Vi var dessutom ganska ensamma på flygningen ner till Frankfurt vilket gjorde att vi kunde vräka oss i varsin tresits om vi ville. Gott vin serverades dessutom gratis på Lufthansa. Det var Ving som förmedlade denna resa, men inte som charterresa, utan med reguljärflyg.  

Väl i Frankfurt hade vi ett kort stopp på knappa två timmar, jag hade laddat ganska bra för denna långresa, med tidning, några böcker, ljudbok på mobilen, samt film på datorn för att fixa de elva timmarna på flyget. Det är ganska skönt att flyga på natten för trots den obekväma sittställningen somnade jag faktiskt in i ett par timmar, så när det återigen ljusnade och det blev morgon var det dags att landa. 

Lite sliten efter nattens flygning men vid gott humör mötte vi den tropiska värmen, gissa om det var skönt. Vi hade beställt transfer hos Ving för 160 kr t/r och vi möttes av den trevliga informationen att vi fick åka taxi till vårt hotell. Det kändes förstås lyxigt, då det tog ca 45 minuter istället för dryga timmen om man fick åka buss till hotellet. 

Äntligen framme på Hotell Le Tropic  i Trous d´Eau Douce.

Boende i Trous d`Eau Douce

Hotellet Le Tropical är ett ganska litet (58 rum), men mycket familjärt och lugnt hotell i bungalowtyp. Rummen var enkla, kanske något slitna men med en urmysig balkong med en fantastisk utsikt över Indiska Oceanen, korallrevet och ön Ile aux Cerfs.

När vi steg ut på balkongen vid 9-tiden på morgonen kändes det nog som om vi levde i en dröm.

Första dagen låg vi mest och slappade i hotellträdgården och njöt av hotellets faciliteter. På hotellet ingick all inclusive, vilket innebar att alla måltider samt lokala drycker ingick i vår vistelse. Just i det området vi var fanns det just inte mycket att göra, utan ville man besöka shopping fick man ta taxi, vilket var mycket billigt att åka. Visst kunde man promenera de 10 minuter det tog att ta sig till den lilla orten Trous d´eau Douce, men vägarna var smala och trafiken kändes livsfarlig, dessutom var det vänstertrafik, så det blev taxi.

Mysiga stränder vid Trous d`Eau Douce

Ganska snart piggnade vi till och började upptäcka stränderna runt om. Stranden där vi bodde var ganska stenig av korallsten, men med strandskor kunde man ta sig ett dopp i det 30 gradiga vattnet. Bara fem minuters promenad från vårt hotell fanns milslånga sandstränder och man kan nog säga att det var på stränderna och i det kristallklara turkosa havet som vi tillbringade den mesta tiden av semestern.

Man skulle ju kunna tro att dessa underbara stränder skulle vara kantade av hotell men i det område vi vandrade fanns bara ett fåtal hotell, vilka vi knappt alls märkte av, det var otroligt lugnt. Stränderna besöktes ju även av invånarna själva men det var mest på helgerna som det var lite mer aktivitet.

Utsikt från balkongen.

Ile aux Cerfs

Det absolut bästa med vårt hotell var gratisbåten till den helt magiska paradisön Ile aux Cerfs. Båten tog oss dit på 20 minuter och den servicen var ovärderlig.

Båten gick förbi hotellet Touesserok, som är en mycket exklusiv resort, hade gärna bott där en natt eller två.

Vi besöker Il aux Cerfs

Precis där man klev av och på båtarna fanns ett par barer och någon restaurang samt mängder med olika båtaktiviteter. Man kunde åka katamaran eller följa med på snorkel och dykturer, eller hyra en speedbåt för snabbare båtturer.

En dag passade vi på att hyra en speedboat för se omgivningarna från havssidan.

Motorbåten tog oss till en vattenfall som var en populär turistattraktion.

Mauritius är verkligen ett underbart resmål och även om vi hade en och annan regnskur i slutet av februari var de snabbt övergående och snart kom solen fram igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 + tolv =