Roadtrip 2010 – Heidelberg

Vi lämnade badorten Varazze i Italien och körde via Schweiz upp mot Tyskland för en övernattning i den fina staden Heidelberg. En resa på nästan 74 mil och en tidsplan på cirka sju timmar, vi hade inga direkta köer denna dag och kom fram i den tyska och fina staden Heidelberg enligt plan.

Rejäl tunnel –  San Gottardo  tunneln, verkligen lång, hela 17 km.

Heidelberg

Heidelberg är en stad i den nordvästra delen av tyska delstaten Baden-Württemberg belägen vid floden Neckars nedre lopp, cirka 22 kilometer från utflödet i Rhen och cirka 20 kilometer sydost om Mannheim. Det blev en lång dag i bilen, men det är toppen att köra bil i Schweiz, otroligt vackra vyer passerar man som bilist. Sent på eftermiddagen kom vi fram till Heidelberg som jag längtat så mycket att se och jag blev inte besviken.

Boende mitt i stadskärnan

Jag hade bokat boende mitt i stadskärnan, vi hade ett trebäddsrum med frukost som jag bokat via booking.com. Vi hittade parkeringsplats på en sidogata men det känns alltid lite oroligt att parkera bilen utan övervakning och med tanke på att gatan utanför vårt hotell var ett riktigt hålligång ställe natten i genom. Förutom alla vackra hus finns det mängder av restauranger, kaféer och barer, vi hoppade in på första bästa eftersom vi var vrålhungriga och maten smakar nästan alltid bra i Tyskland.

Ovanför staden ligger berget Königstuhl (Kungens stol) och slottet som ser imponerande ut i kvällssolen.

 Den vackra bron Alte Brücke över floden Neckar.

Härliga Heidelberg hit vill jag verkligen återkomma, men som alltid stad på sommaren, alldeles för varmt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sexton + tre =