FloridaRoadtrip Östra USAUSAVirginia

Florida till Virginia Beach Virginia

Efter våra underbara dagar i västra Florida är det dags att köra norrut igen. Vårt mål är att ta oss tillbaka till New York för hemresa. Vi har ett par dagar på oss och det finns lite tid för att göra ett stopp i Miami Beach och trots att vi var där förra året är det lika roligt att komma tillbaka igen.

Miami Beach

I år bor vi lite längre norrut på South Beach. Vi bor bra men inte lika bra som fjolårets boende när vi bodde på Ocean Drive alldeles vid den södra delen av beachen. Vi bor ändå helt okej även om det blir en liten längre promenad för att komma ut på den norra delen av beachen, givetvis är det kul att testa flera platser i Miami Beach. 

Trots att det är en hel del tång är stranden så härligt mjukt och skön. Vattnet är varmt och det är något visst men den här stora och häftiga beachen.

Kul att återse härliga Miami Beach och de färgglada hotellen i Art Deco District.

Bara en enda natt blir det här i Miami Beach innan vi sakta fortsätter norrut. Vi har ganska gott om tid och beslutar oss för att skippa motorvägen och köra utmed kusten, men det innebär att vi passerar varenda liten ort på självaste fjärde juli, det vill säga USA´s Independence Day. Många bilar färdas hit och dit och strax innan Fort Lauderdale kör vi åter ut på motorvägen eftersom det tar alldeles för lång tid att köra denna alldeles för långsamma men sevärda väg. 

Cocoa Beach

Vi hade tre övernattningar på vår färd upp mot New York. Det är en bra bit att köra, det blir ganska många timmar i bilen. Väl framme har vi förbokat hotell för att slippa köra runt och leta. Vi ville bo så nära havet som möjligt för att kunna tillbringa lite av eftermiddag och en del av förmiddagen på stranden. På Cocoa Beach får vi ett par timmar på stranden och det blir vår sista natt här i Florida.

Hilton Head

Följande dag blir det en rejäl långkörning förbi delstaten Georgia och vidare upp mot South Carolina där nästa stopp blir Hilton Head. Det skulle ha varit trevligt att sett mer av denna trevliga kustort, återigen har vi lite otur med vädret, precis när vi checkat in på hotellet drar ett riktigt oväder in över oss. Det har varit ett flertal kraftiga oväder just framåt eftermiddagarna vilket är synd eftersom det begränsar oss att snabbt komma ut på många av de fina beacher där vi har haft våra stopp och övernattning. Vi vill gärna ta oss några dopp och sedan se mer av staden eller orten vi befinner oss på och gärna äta en god middag.

Virginia Beach

Sista natten på uppresan tillbringar vi delstaten Virginia, på Virginia Beach ett trevligt ställe men med ganska tråkiga hotellkomplex som byggts upp utmed kusten. Stort och välordnat för turister inget ställe att stanna någon längre ti på, det känns ganska bra att komma upp till New York till sist.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 × ett =