New YorkRoadtrip Östra USAUSA

Ett efterlängtat återbesök i New York

Efter en rejäl roadtrip runt den östra delarna av USA är vi nu tillbaka på Manhattan i New York. Vi lämnar tillbaka hyrbilen ute på flygplatsen och tar en taxi in till de centrala delarna av Manhattan. Och det är en mäktig känsla att återse Manhattan. Det pirrar i hela kroppen av förväntan, ingen annan storstad kan få mig att känna mig så upprymd som New York.

Efter att ha pustat ut något efter dagens resa var det dags att se lite mer i närområdet där vi bor. Lite lustigt var att vi hann precis ut på gatan så kom ett riktigt ösregn, som tur bara en kort stund men det är ett lite mulet och mycket varmt New York så här på seneftermiddagen.

Bra boende på 31 – våningen
Förra året bodde vi alldeles utmärkt vid South Central Park med utsikt på 43 våningen, men det vore väl lite för bekvämt att satsa på samma hotell när det finns så många här på Manhattan. Efter mycket vånda och beslutsångest bokade jag in oss på  Distrikt Hotel, som ligger väldigt nära Times Square, men ändå på en lugn sidogata. Hotellet har fått fina rekommendationer på Tripadviser vilket känns tryggt. Vi vill gärna bo bra och trevligt särskilt här i New York. Trots att jag bokat för ett par månader sedan är priset ganska dyrt men ändå bra med tanke på att vi bor nära precis allt och att både frukost samt wi – fi ingår.

Hyfsat nöjda är vi även om utsikten från 31 våningen inte är lika storslagen som den i fjol, nu är vi ju inte här för att sitta och titta ut från hotellrummet, vi ska ju ut på stan för att spana in mer av New York.

Under de senaste dagarna har vi bott vid stora och fina stränder så det blir en rejäl kontrast att hamna mitt på Manhattan i kvällsrusningen vid kvarteren runt Times Square. Men New York har en härlig energi som givetvis smittar av sig på oss. Det är ett myller av folk och vi börjar bli hungriga och slinker in på en restaurang vid Times Square.

Vi har två dagar på oss innan det är dags att flyga hemåt. Några större planer har vi inte gjort, vi kommer nog att ta dagen lite som det kommer. Bara att flanera runt är härligt nog här på Manhattan, men kanske en båttur finns i tankarna inför de kommande dagarna.

 

Gratisbåt förbi Frihetsgudinnan
Jag hade hört talas om att det går en gratisbåt förbi Frihetsgudinnan. Vi tar tunnelbana till stationen South Ferry som är ändstation på den linje som vi åker med. Mycket riktigt är det bara att kliva på en stor färja som ska passerar Frihetsgudinnan. Tyvärr är vädret sämsta tänkbara, det är bara regnet som fattas, var är solen när man behöver den som bäst?

Själva båtturen tar cirka 25 minuter och vi kliver i land på Staten Island där alla måste kliva av båten för att sedan gå ombord på en ny väntande båt som skulle ta oss tillbaka till Manhattan igen. Självklart finns det även båtturer för att besöka Frihetsgudinnan, men den här gången fick det bli gratisturen.

Brooklyn Bridge i dimma, men vacker ändå.

Vi fortsätter vår vandring mot China Town och hittar tillbaka till den fina lilla parken där vi även stannade till vid förra året. Äntligen dags för lite lunch och vila av fötterna, det är fortfarande rejält mulet men riktigt varmt.

Det är inte bara häftiga skyskrapor på Manhattan, i de olika stadsdelarna varierar bebyggelsen och även atmosfären. Från lyx till riktiga slumkvarter, men även mysiga och lugna områden som känns långt ifrån den puls man kan känna i nästa kvarter. Little Italy är som ett mini Italien, med flera fina restauranger och små souvenirbutiker.

Vi hittar fram till Grand Central som är värt ett besök. Mycket fin gammal stationsbyggnad med pampig interiör.

I New York är skraporna så häftiga och läckra.

Vy från Central park.

Goda pizza slices köper vi på hörnet i kvarteret vid hotellet.

Svenskt kafé – Fika

Ny dag i New York

Vi vaknar till vår sista dag i New York innan vi måste resa hem. Vädret är inte det bästa, igår kväll ösregnade det när vi var ute på stan och idag är det mulet och lite kulet, men som ändå passar bra för sightseeing. Vi hamnar vid Times Square och idag blir det lite shopping. Jag gillar varuhuset Macy´s här finns allt till bra priser.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fem × två =