KalifornienRoadtrip Sydvästra USAUSA

Carmel-by-the-Sea och “17 – Mile Drive”

Av en ren tillfällighet hittade vi den drömsöta orten Carmel – by – the – Sea för två år sedan när vi behövde sträcka på benen efter par timmars bilkörning. Ortens namn kändes spännande, smakade liksom lite gott och vi behövde köpa lunch. Vi svängde av Highway 1 och kom fram till en så gullig liten ort att vi bestämde oss för att om vi någon gång kommer tillbaka till Kalifornien är det ett måste att göra en övernattning här för att bekanta oss lite mer.

Nu har det bara gått två år sedan vi var här sist och lovat är lovat, självklart bokade jag in en övernattning här i mysiga Carmel och vi passar även på att köra den omtalade “17 miles Drive” en liten fin vägsträcka och precis som namnet säger är 17 miles lång och går utmed kusten med flera trevliga sevärdheter och utsiktsplatser.

 

17 – Mile Drive

Monterey Peninsula är en halvö med en riktigt fin kustremsa som man kan utforska via vägen 17 – Mile Drive. Den är avgiftsbelagd och jag har för mig att vi betalade 10 dollar för att köra sträckan. Vi startar norrifrån och kör först genom den lite större staden Monterey innan vi hittar ingången och kan betala avgiften. Man får en liten karta där man kan se vilka stopp man kan göra utmed vägen.

Vi kör in i en liten lövskog som snabbt övergår till öppna landskap och ganska snart kommer vi fram till det första stoppet Spanish Bay. Vi stannar till och tittar ut över vyerna men fortsätter, tyvärr är vädret lite dimmigt och mulet, det blir kanske inte helt den önskvärda upplevelsen av de berömda sevärdheterna. Ett längre stopp gör vi vid Lione Cypress och det gör även alla andra turister och tillsammans står vi och fotar kanske världens mest fotograferade träd.

Cypressträdet står ute på klippan nedanför skummar havet mot klipporna.

Många härliga stränder ligger utmed 17 – Miles Drive. 

 

Carmel-by-the-Sea

Till sist kommer vi fram till det efterlängtade besöket i mysiga Carmel. Vi har bokat övernattning på ett hyfsat bra hotell och ger oss genast ut på stan. Och Carmel är precis så sockersött som jag minns orten men kanske lite väl turistisk särskilt när det är helg och alla verkar vilja vara här i Carmel. Och inte undra på det för jag låter mig gärna tjusas av alla små söta korsvirkeshus som ligger i backen ned till havet. Här finns många små boutiquer, gallerier, butiker och restauranger. Vi vandrar ned mot havet och stranden ser härligt inbjudande ut. Senare äter vi god mat på en av alla restauranger som finns här.

Annorlunda men välfungerande husbil.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

20 + två =