AustralienQueensland

Cairns till Brisbane – En roadtrip på fem dagar: Mission Beach till Bowen dag 2

Det är tisdagsmorgon och nästa etapp ska köras på vår roadtrip ned mot Brisbane eller egentligen till Surfers Paradise där vi sedan länge bestämt att vi ska stanna i två dagar. Dagens bilresa är inte längre än cirka 45 mil och det borde vi klara av under förmiddagen för att kanske, kanske hinna med en liten tur till Whitsunday Islands som jag spanat in och lagt på min bucket list. Vi har ju bilat i både USA och Europa och med den erfarenheten borde det inte bli några problem. Men fel där igen…!

Enformig roadtrip

Efter att vi lämnat mysiga men regniga Mission Beach blir det ett par timmar på ganska tråkiga vägar. A1 – huvudvägen mellan Cairns och Brisbane är inte någon motorväg precis, utan mer som en gammal hederlig svensk landsväg, nåja med en del omkörningsmöjligheter. Hastighetsbegränsningen är satt till mellan 80 – 100 km / timmen, trots att vi inte behöver stanna så mycket utan endast gör några bensträckare tar resandet i Australien betydligt längre än den utlovade tiden på google maps.

Vi kör förbi den lite större och mer kända staden Townsville som vi blivit varmt rekommenderade att besöka. Vi är väldigt nära att köra in i Townsville, men ångrar oss i sista sekund eftersom staden känns större än vi trott och trafikintensiteten avgör beslutet att köra förbi för att hinna i någorlunda tid till kvällens destination.

Boende i Whitsunday

Jag har bokat boende i den lilla staden Bowen i kommunen Whitsunday nära Airlie Beach som är den mer kända orten. Egentligen har jag tänkt bokat boende i Airlie Beach för att göra en båtuflykt till Whitsunday öarna. Tanken är att kanske hinna göra en halvdags utflykt dit och sedan köra vidare nedåt, men tiden…tiden räcket helt enkelt inte till.

Nu har jag istället hittat boende i grannorten Bowen, dock har jag inte kollat riktig var i Bowen utan förblindat mig lite på de vackra bilderna där boendet för vår övernattning ligger. Hotellet eller snarare motellet ligger cirka fem kilometer utanför orten utan varken några restauranger eller butiker, den enda som finns är stängd just på tisdagar. Tur att vi ändå har bil men inte kul att behöva åka tillbaka när vi väl är på plats. Allt löser sig ändå, det finns en liten, liten indisk restaurang undangömd alldeles bakom vårt boende.

Vandring till “top of the Bowen”

Nej så het34 naturligtvis inte berget, men lite så känns det när vi står nere på den fina stranden och min blick vandrar upp mot bergets högsta topp där jag ser ett utsiktstorn. Klart vi ska ta en liten vandring upp dit och trots att det ser högt upp är det en ganska kort och enkel stig uppåt.

Perfekt läge för en övernattning

Det mörknar ju rätt snabbt nu under vintern i Australien, därför blir det lite bråttom att hinna tillbaka till hotellet för att få en liten stund i solnedgången. Rummet har nästan egen havstomt, bara en liten gräsmatta framför den lilla viken där vattnet ligger kav lugnt, som gjort för ett glas vin innan mörkret faller.

Tidsschemat i svajning

Från Bowen ned till Surfers Paradise i Gold Coast är det cirka 125 mil, vi behöver hela två övernattningar för att inte dagarna i bilen ska bli för långa. Detta gör att jag är tvungen att planera om våra utflyktsmål, eller önskemål på platser att besöka. Lite tråkigt förstås att inte få se varken Whitsunday Islands och Fraser Island som ligger inom räckhåll på nedresan mot Brisbane.

Om vi gjort en ombokning på Surfers hade vi kanske kunnat få till någon av platserna men vi har precis passerat datumet för ombokning vilket skulle medföra ökade kostnader för vårt boende, samtidigt som det ändå skulle kännas stressigt.

Vi velar lite hit och dit men beslutar oss till sist att nöja oss med alla de fantastiska platserna som vi hittills varit på och självklart, nu finns det all anledning att återvända till Australien, eftersom det inte finns en chans att hinna med allt på önskelistan på endast tre veckor i detta stora land.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

20 + 4 =