Cairns till Brisbane – En roadtrip på fem dagar: Mission Beach till Bowen dag 2

Tisdagsmorgon och nästa etapp skulle köras på vår roadtrip ned mot Brisbane eller egentligen Surfers Paradise där vi sedan länge bestämt att vi skulle stanna i två dagar. Tisdagens bilresa var inte längre än cirka 45 mil och detta borde vi klara av under förmiddagen för att kanske, kanske hinna med en liten tur till Whitsunday Islands som jag spanat in och lagt på min bucket list. Vi har ju bilat i både USA och Europa och med den erfarenheten borde det inte bli några problem. Men fel där igen…!

Enformig roadtrip

Efter att vi lämnat mysiga men regniga Mission Beach blev det ett par timmar på ganska tråkiga vägar. A1 – huvudvägen mellan Cairns och Brisbane är inte någon motorväg precis, utan mer som en gammal hederlig svensk landsväg, nåja med en del omkörningsmöjligheter. Hastighetsbegränsningen var satt till mellan 80 – 100 km / timmen, trots att vi inte behöver stanna så mycket utan endast tar några bensträckare tar resandet i Australien betydligt längre än den utlovade tiden på google map.

Vi körde förbi den lite större och mer kända staden Townsville som vi blivit varmt rekommenderade att besöka. Vi var väldigt nära att köra in i Townsville, men ångrade oss i sista sekund eftersom staden kändes större än vi trott och trafikintensiteten avgjorde beslutet att köra förbi för att hinna i någorlunda tid till kvällens destination.

Boende i Whitsunday

Jag hade bokat boende i den lilla staden Bowen i kommunen Whitsunday nära Airlie Beach som är den mer kända orten. Egentligen hade jag tänkt bokat boende i Airlie Beach för att göra en båtuflykt till Whitsunday öarna. Tanken var att kanske hinna göra en halvdags utflykt dit och sedan köra vidare nedåt, men tiden…tiden räckte helt enkelt inte till.

Nu hade jag istället hittat boende i grannorten Bowen, dock hade jag inte kollat riktig var i Bowen utan förblindat mig lite på de vackra bilderna där boendet för vår övernattning låg. Hotellet eller snarare motellet låg cirka fem kilometer utanför orten utan varken några restauranger eller butiker, den enda som fanns var stängd på tisdagar. Tur att vi ändå har bil men inte kul att behöva åka tillbaka när vi väl var på plats. Allt löste sig då det faktiskt fanns en liten, liten indisk restaurang undangömd bakom vårt boende.

Vandring till “top of the Bowen”

Nej så hette naturligtvis inte berget, men lite så kändes det när vi stod nere på den fina stranden och min blick vandrade upp mot bergets högsta topp där jag såg ett utsiktstorn. Klart vi skulle ta en liten vandring upp dit och trots att det såg högt upp var det en ganska kort och enkel stig uppåt.

Perfekt läge för en övernattning

Det mörknar ju rätt snabbt nu under vintern i Australien, därför blev det lite bråttom att hinna tillbaka till hotellet för att få en liten stund i solnedgången. Rummet hade nästan egen havstomt, bara en liten gräsmatta framför den lilla viken där vattnet låg kav lugnt, som gjort för ett glas vin innan mörkret föll.

Tidsschemat i svajning

Från Bowen ned till Surfers Paradise i Gold Coast är det cirka 125 mil, vi skulle komma att behöva hela två övernattningar för att inte dagarna i bilen skulle bli för långa. Detta gjorde att jag var tvungen att planera om våra utflyktsmål, eller önskemål på platser att besöka. Lite tråkigt förstås att inte få se varken Whitsunday Islands och även Fraser Island som ligger inom räckhåll på nedresan mot Brisbane. Hade vi gjort en ombokning på Surfers hade vi kanske kunnat få till någon av platserna men vi hade precis passerat datumet för ombokning vilket skulle medföra ökade kostnader för vårt boende, samtidigt som det ändå skulle kännas stressigt. Vi velade lite hit och dit men beslutade oss till sist att nöja oss med alla de fantastiska platserna som vi hittills varit på och självklart, nu finns det all anledning att återvända till Australien, eftersom det inte finns en chans att hinna med allt på önskelistan på endast tre veckor i detta stora land.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

åtta − ett =