HotellRecension

Jacy´z – Lyxigt hotellboende i Göteborg

Äntligen är vi i Göteborg och äntligen har jag bokat in oss på det så omtalade hotellet Jacy’z. Vi har länge spanat in hotellet men det har känts lite dyrt. Vi reser ganska ofta och vill inte betala alltför mycket för våra boenden, men när vi får ett bra erbjudande slänger jag in en bokning i samma veva som vårt besök i stan. Häng med på ett mysigt besök på  Jacy’z i Göteborg.

Vi anländer betydligt senare än vad vi tänkt eftersom vi nog är tidsoptimister när det gäller att resa. När vi dessutom får ligga i kö i en dryg timme på grund av bilolycka missar vi förstås en del tid, vilket är lite trist, särskilt nu när det äntligen är dags att besöka hotell Jacy ´z.

Att komma hit med bil

Vi anländer Göteborg när det har blivit mörkt. Vid bokningen fick jag god information om var vi kan parkera bilen, det finns ett stort parkeringsgarage i anslutning till hotellet och jag fick dessutom veta vad det kostar att parkera. Och det är dyrt, med tanke på att det är ganska långt från själva stadskärnan känns det nästan som ett skämt, men idag är vi som är bilburna alltid tvungna att hålla plånboken redo. Att parkera bilen kostar 365 kronor per dygn, men vi som bara stannar knappa 15 timmar får betala lika mycket ändå. Kostnaden på 25 kronor per timme verkar inte fungera under hela dygnet.

Checka in

Att ta bagaget upp från parkeringshuset till rummet är egentligen inget problem för oss men det är ändå en bit att ta sig för att komma upp till sitt rum. Från parkeringshuset måste vi gå med packning via delar av restaurangen och genom lobbyn till receptionen för att checka in. Eftersom jag bokat ett av de billigare rummen vill jag genast uppgradera oss när jag konstaterar att rum “small” nog är i minsta laget för oss. Det får bli ett dubbelrum medium istället och jag betalar 300 kronor extra vilket jag tycker är helt okej. Från 13 kvadratmeter till 24 kvadratmeter är stor skillnad, lite lyx behöver vi ha ibland.

Lyxig känsla möter oss i receptionen.

Utmärkt hissystem

För det mesta gillar vi stora hotell, känslan av anonymitet och storslagenhet brukar vara en fin mix. Något som dock alltid brukar strula är hissystemet. Väntan är ofta mer regel än undantag, men inte på Jacy`z, här har man ett fantastiskt bra system. Bara att blippa sitt kort och välja våning och vips får man en hiss anvisad. Det står många gäster och väntar på en hiss, men det råder ingen trängsel eftersom alla blir hänvisade en hiss i turordning. Magi, är det minsta man kan säga.

Rum på våning 15

Vi kommer snart upp på våning 15 av 16 möjliga när det gäller hotell Jacy`z. Byggnaden innehåller betydligt fler våningar med ytterligare ett hotell, JQ från våning 17 och högre upp på våningen 26 finns restaurangen Gogogaga och på våning 27 finns Pachanga Pool Club vilket i vårt fall inte inkluderas i hotellpriset.

Mediumrum

Det är tyvärr mörkt när vi anländer vårt rum. Utsikten ligger mot motorvägen och om jag hade förbokat och inte impulsivt uppgraderat oss skulle jag sett till att rummet hade vy mot stan. Men nu har vi inte heller tid att sitta på rummet och njuta av någon utsikt, så det spelar ingen större roll.

Rummet är luftigt och består av en stor dubbelsäng, skön, men kanske aningens mjuk. Det finns även en liten soffa samt fåtölj, bord, minibar och ordentliga avställningsytor.

De stora panoramafönstren störs dock något av de kraftiga bjälkarna som går från golv till tak och som ser så läckra ut från utsidan av hotellet, men med lampor i olika storlekar får rummet en mjuk inramning. Trots att det heller inte går att öppna några fönster är luften fräsch och sval. Det är inte svårt att trivas här.

Luftigt och fräscht rum.

Badrummet

Vi tittar in i badrummet med läckert golv i svart och vit klinker. Det är ett väl tilltaget badrum men här finns inga avställningsytor för necessärer och prylar. Varsin morgonrock hänger här, men dessa hinner vi inte ens prova.

Kanske är badrummet mer tjusigt än praktiskt, då duschen består av två kranar och ett stort duschmunstycke som jag inte gillar. Det finns även ett mindre, som man dock måste hålla i. Nåväl duschen är stor och vattnet varmt och skönt.

Middag på Gogogaga

Eftersom vi anländer sent och är riktigt hungriga vill vi givetvis äta middag på hotellet. Det finns två restauranger, den ena, Archie´s, ligger vid entrén och där serveras lättare rätter får vi veta vid incheckningen. Den andra restaurangen, Gogogaga ligger på 26 våningen och trots att vi inte har så bra koll på japansk/asiatisk mat verkar det vara ett spännande val.

Väl på 26 – våningen visar det sig att det trots måndagskväll är fullsatt, men vi har möjlighet att sitta vid ett bord något vid sidan om, vid bardelen och som ändå känns helt okej. Restaurangen som har både restaurang och bardel är onekligen mycket populär, det verkar vara en hel del folk utifrån och inte enbart hotellgäster som intar sin middag här.

Menyn känns lite knepig för oss men vi blir fint lotsade av personalen som väljer ut sex smårätter till oss att dela på. Kanske inte den mest mättande måltiden men det är ändå ett gäng goda och spännande smaker. Ja, både jag och maken tycker det blir en trevlig och minnesvärd upplevelse.

Vy från våning 26 i restaurangen.

Entré och lobby

Lobbyn på Jacy´z är stor med fluffiga och härliga soffor att mysa i. Trots att det är stora och öppna ytor råder det en lugn och skön stämning här. Den öppna kaminen ger god värme och här finns även flera sittgrupper för en stunds avkoppling i vinterkylan.

Sköna och fluffiga fåtöljer för avkoppling. 

Mysigt soffhäng framför braskaminen.

God morgon Göteborg! Utsikt från panoramafönstret från rummet. Dimmigt eller smutsiga fönster?

Frukost på Archie ´s

Efter en god natts sömn vaknar vi och är förstås sugna på frukost. Vi tar oss återigen ned till entréplan där restaurang Archie ´s håller med frukost. Utbudet är vad vi brukar kalla “standard” för svenska hotell, varken mer eller mindre. Det finns ett bra utbud med både kallskuret och ett par varmrätter.

Om det är något som sticker ut lite extra är bakverken som man måste hämta i lobbyn, och hade jag inte frågat hade det nog inte blivit några croissanter eller donats för oss, Kanske vill man gömma dessa godbitar.

Miljön i matsalen är lugn och dämpad, men nu är det förstås mest affärsresenärer vi möter, inte en enda barnfamilj, vilket inte är så konstigt så här mitt i veckan.

Vad blir då vårt intryck av Jacyz?

Det är ett riktigt härligt hotell med känsla av lyx och lite flärd. Trots att läget in till den centrala delen av Göteborg är mellan 1, 5 – 3 kilometer beroende på vart man ska känns det som ett mindre problem. Att ta en promenad utanför hotellet är inte så roligt då det ligger alldeles intill E6;an

Vi gillar den lite glamorösa stilen och kan absolut tänka oss att återkomma. Kanske är parkeringen väl dyr och även boendet men hotellpriserna kan variera kraftigt beroende på tillgång och efterfrågan. Vi är ju här under lågsäsong och då tycker jag ändå att priset konkurrerar väl med andra hotell i Göteborg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tre − ett =