Bilresa EuropaHotellRecension

Roadtrip Europa 2018 – Hotell utmed färdvägen

Under sommarens roadtrip i Europa bodde vi på åtta olika hotell. Eftersom vi inte ens visste om vi skulle komma iväg och vart vi skulle åka hade jag inte heller planerat för någon övernattning. Det blev därför flera spontana bokningar där pris och läge fick styra. I stort sett är jag ändå ganska nöjd, vi satsade på tre respektive fyrstjärnigt boende, inte de dyraste men heller inte de billigaste hotellen. Här kommer en liten recension av våra åtta hotell:

 

Hotell nr 1 – Hotel Zum Ratsherrn Lübeck i Tyskland

Trevligt mellanklass hotell som ligger endast en kort bit från motorvägsavfarten och som är lätt att hitta. Det är cirka 2 km till Lübecks stad. Rymliga men enkla rum med stort badrum samt goda parkeringsmöjligheter. Ganska lugnt område om man bortser från den trafikerade vägen in mot Lübeck centrum.

Vårt rum låg mot grannfastigheten där vi kunde njuta av deras välskötta trädgård. Bra frukost, där det fanns både kallskuret och en del varma rätter. Det finns även restaurang med typiska tyska rätter. Trevlig personal.

Bäst med hotellet: Nära motorvägen, perfekt för en övernattning, gratis parkering och wifi.

Sämst med hotellet: Längre till stadskärnan än vi trott.

Pris: 1084kr / natt för 2 personer inklusive frukost (juli 2018).

Hotell nr 2 – Hotel Spitzweg Rotenburg ob der Tauber i Tyskland (Romantische Strasse)

Hotellet är beläget mitt i den inre stadskärnan av Rotenburg, (innanför ringmuren). Gammeldags rum med romantiskt känsla, dock ingen luftkonditionering men det fanns en fläkt. Modernt badrum lite över det vanliga. Frukosten serverades sent, från klockan 8.00, i en pittoresk vacker liten matsal med hemkänsla. Goda parkeringsmöjligheter på hotellets bakgård. Inget vidare internet.

Bäst med hotellet: Läget, pittoresk miljö och gratis parkeringsmöjligheter. Perfekt boende om man åker den romantiska vägen.

Sämst med hotellet: Dåligt wifi och ingen luftkonditionering på rummet.

Pris: 1218 kr / natt för 2 personer inklusive frukost (juli 2018)

(Bilden föreställer inte hotellet nedan)

Hotell nr 3 – Atel Hotel Lasserhof Salzburg Österrike

Trevligt mindre hotell med centralt läge i Salzburg. Normalstort rum med luftkonditionering som inte fungerade tillfredställande. Vi kunde öppna fönster eftersom vi bodde högt upp i byggnaden. Trevlig personal men den utlovade parkeringsplatsen fanns i ett mycket trångt garage och är inget för stora bilar. Bra frukost med olika valmöjligheter.

Bäst med hotellet: Läget i Salzburg, utmärkt frukost och wifi.

Sämst med hotellet: Ej fungerande luftkonditionering och mycket trång parkering mot avgift 10 euro.

Pris: 1228:- / natt för 2 personer samt frukost (juli 2018).

Hotell nr 4 – Park Plaza Histria Pula Kroatien

Stort och trevligt hotell placerat i en större semesteranläggning. Vårt rum låg i annexet intill själva huvudhotellet med utsikt mot småbåtshamnen. Rummet var normalstort med rymlig ostörd balkong med sittmöbler för två personer. Fräscht badrum. Hotellet erbjöd frukost, halv eller helpension. I vårt pris ingick halvpension. Frukosten var utmärkt men middagen i bufférestaurangen kändes lite tråkig och blev snabbt utplockad. Däremot var det en lågmäld och trevlig stämning bland gästerna (få barnfamiljer) i den stora matsalen vilket gjorde att vi kunde äta utan stress. Hade man tur kunde man hitta bord utomhus på terassen dock en bit ifrån buffén. I övrigt finns gratis solstolar och badhanddukar, pool både utomhus och inomhus. Träningslokal mm

Området besår av flera olika hotell med trevliga promenadvägar, små badvikar och pinjeskog. Det finns flera caféer, barer, restauranger, tennisbanor och olika vattenaktiviteter. Ett perfekt ställe för ett par dagars vila.

Bäst med hotellet: Mycket bekvämt med lättillgängliga faciliteter. Mycket bra internet.

Sämst med hotellet: Långt (5 km) till Pula, turistiskt och ganska dyrt.

Pris: 2340:- / natt för 2 personer inklusive halvpension (juli 2018).

Hotell nr 5 Estilo Fashion Hotel Budapest i Ungern

Detta hotell har ett perfekt läge på Budapests stora gågata Váci Utca. Rummen fräscha men ganska små, bra luftkonditionering. Mycket bra frukost, det bjöds till och med på ett glas bubbel i trivsam miljö med möjlighet att sitta utomhus. Personalen supertrevlig, de lånade ut mynt för att vi skulle kunna betala i parkeringsautomaten. Hotellet var lite svårt att hitta eftersom ingången låg på promenadstråket och där gick det inte köra bil, det blev ett par extravarv för att leta parkering på sidogatorna. Väl framme fanns det parkeringsgarage, men vi avstod då vi hittat en parkering utomhus som var gratis efter kl 20.00.

Bäst med hotellet: Priset, läget och serviceinriktad personal

Sämst med hotellet: Sen frukost med start 7.30. Svårt att hitta med bil.

Pris: 907:- / natt för 2 personer inkl frukost (juli 2018).

Hotell nr 6 Hotel Mignon – Karlsbad Tjeckien

Underbart hotell som ligger inbäddad i en härlig grönskande trädgård i den fina staden Karlsbad. Stort härligt rum med balkong från badrummet. Bra wifi, ordinär frukost, säker parkeringsplats innanför hotellgrindarna som var låsta. Cirka 5 minuters promenad till stadskärnan. Allt hade varit perfekt om inte någon (inte jag) kortslöt något i det elektriska så rummet blev strömlöst och vi fick byta rum sent på kvällen till ett angränsande rum, hyfsat lika men utan balkong från badrummet.

Bäst med hotellet: Känslan, storleken, badrummet, läget och priset.

Sämst med hotellet: Lite svårt att hitta, endast en liten, liten skylt på hotellnamnet.

Pris: 877:- / natt för 2 personer inkl frukost. (juli 2018)

Nr 7 Hotel Am Großen Waisenhaus Potsdam i Tyskland.

Trevligt hotell mitt i centrum med bra parkering precis utanför hotellet. Hotellet ligger i ett före detta barnsjukhus och man kan nog känna lite av den känslan i huset. Effektiv och personlig incheckning med information om hur allt fungerar, fantastisk frukost. Tyvärr fanns ingen luftkonditionering vilket gjorde rummet väldigt varmt nu på sommaren. Stort och bra badrum.

Bäst med hotellet: Lugnt med bra läge och fantastisk frukost.

Sämst med hotellet: Ingen luftkonditionering.

Pris: 1097:- / natt för 2 personer inkl frukost.

Nr 8 Good Morning Hotel Horisont Helsingborg Sverige

Enkelt men mycket funktionellt hotell med placering i södra delen av Helsingborg. Hotellet renoveras fortlöpande och i de nyrenoverade rummen finns sittmöbler. Tyvärr utan luftkonditionering vilket inte är roligt en het sommar. Vi har bott många gånger på hotellet som för det mesta är ett prisvärt beroende. Ganska bra frukost och stort plus att frukostbuffén öppnar redan klockan 06.00. Gratis parkeringsplats utanför. Ca 2 km till centrala delarna av stadskärnan.

Bäst med hotellet: Prisvärt, gratis p-plats, tidig frukost.

Sämst med hotellet: Lite slitet trots all renovering, en bit att promenera till t.e.x Knutpunkten.

Pris: 1049:- / natt för 2 personer inkl frukost (juli 2018).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sex − tre =