Bilresa Europa

På vift till Italien

Sommarens bilresa är i full gång. Vi startade redan i mitten av juni och har kört genom Sverige, Tyskland, Österrike och till sist Italien.

Efter många resor till andra platser i världen har längtan varit stor att återkomma till Italien  Alltså bestämde vi att det är hit vi ska för att dels göra en liten nostalgitripp men även se lite nya platser som vi tidigare inte besökt.

Genom Tyskland går resan utan större missöden. Det tar dock nästan alltid längre tid än vad som beräknas. Vädret är ganska ostadigt men väl framme i Bayreuth håller regnet upp och vi upptäcker en hel del av den mysiga innerstaden.

Morgonen därpå tar vi oss vidare söderut, men ett misstag görs när jag lägger in eftermiddagens slutdestination. Jag ser det ganska omgående att vi inte kör åt rätt håll. Men ibland lägger vår Gps in omledning vid köer utan att informera om det.

Till sist griper vi in och styr färdvägen åt rätt håll, dessvärre förlorade vi en del tid på den felaktiga färdplanen.

Lite senare än beräknat kommer vi fram till Grossgluckner. En alpväg med magiska vyer. Vi har ännu inte bokat hotell och inser att det nog blir bäst att vänta med alpvägen till morgondagens bilfärd.

Vi bor utmärkt i en mysig alpby strax intill entrén till Grossgluckner. Morgonen därpå tar vi oss de fyra milen på en fantastisk biltur på höga höjder och otroligt vackra vyer. Vägen slingrar sig uppåt och nedåt. Vi är ute ganska tidigt på förmiddagen och det är inte alls många bilar ute på vägarna.

På många ställen kan man stanna för att gå ur bilen och fota.

En förmiddag tillbringas här i alperna innan vi kör in I Italien och tar oss vidare till Gardasjön. Här tillbringar vi två nätter. Vi bor i södra Gardasjön i den otroligt turistiska men fina byn Sirmione.

Att besöka en av Italiens mest populära platser trots tidigt på säsongen innebär galet mycket turister. Vi bor innanför murarna i Sirmione vilket är toppen särskilt på kvällen när många turister försvinner. Annars är det faktiskt ganska jobbigt att köra runt Gardasjön och lägga mycket tid på att leta parkeringsplats.

I min planering av resan skulle vi även besöka byarna Cinque Terre. Men efter att lagt nära en halv dag på att leta hotell i den närliggande staden La Spezia gav vi upp. Vi är sent ute att boka rum samma dag vi anländer och eftersom det är fredag är det nästan omöjligt att hitta parkeringsplats för att därifrån hitta ett prisvärt hotell med parkeringsplats. La Spezia är en betydligt större stad än vad vi trott.

Drömmen om Cinque Terre får vänta. Tror nog att man inte ska stressa igenom dessa byar.

Näst på tur står Toscana. Kanske är det inte den bästa tiden att resa hit nu. Det som jag ser framför mig är gröna kullar fyllda av vinrankor. Då hade jag nog inte tänkt att ju längre fram sommaren lider blir ju de gröna kullarna skördefärdiga och får en mer gulbrun färg. Men såklart alldeles bedårande vackert på sitt sätt.

Nåväl ett par dagar bland medeltida byar i Toscana, tror inte vi missat en enda, känns Toscana som en ny favorit hos oss.

Nu fortsätter färden söderut. Vi har planerat köra Amalfikusten. Det blir en liten nostalgitripp för oss. Dryga tretton år har gått sedan vi bila här i Italien sen sist. En del känns igen men mycket har förändrats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

två × två =