KanadaNew YorkRoadtrip Östra USAUSA

Ett besök vid Niagara Falls både på den amerikanska och kanadensiska sidan

Ett mål för årets resa i USA är att besöka Niagarafallen. Jag är väl inte så sugen till en början men när jag läst att man ser fallen bättre från den kanadensiska sidan blir jag genast intresserad, det är alltid kul att få in ett land till på resekartan.

Jag har försökt kollat upp om det ska vara några problem att komma in i Kanada från USA men det ska inte vara några bekymmer alls, märker jag när jag söker information på lite olika forum. Tyvärr är det ingen som ställt frågan om det kan vara några problem att komma tillbaka in i USA igen, så det är jag förstås lite orolig över. Nåja lite spänning ska man väl ha på semestern, jag bokar hotell i Kanada och hoppas att det går bra att komma tillbaka in i USA.

Vi startar vårt besök vid Niagara Falls State Park på den amerikanska sidan som också är riktigt häftigt. Vi har en fin överblick över stora delar av landskapet. Vill man kan man även göra ett besök i ett 73 meter högt Prospect Point Observation Tower. Det finns flera båtturer man kan göra nere vid själva fallen och det verkar vara en blöt historia. Själv tycker jag att upplevelsen är rejält häftig även från land.

Vi kommer riktigt nära fallen och när det blåser till lite kan vi känna hur vattnet stänker upp i ansiktet.

På den kanadensiska sidan passerar turbåtarna rakt framför fallen och in i flodens Horseshoe Basin, vid de dramatiska Canadian Falls. 

Vi promenerar runt på den amerikanska sidan och äter lunch innan vi kör över Rainbowbridge där vi snällt får stå i kö nästan en timme för att komma in i Kanada. Det är ganska många bilar som ska över gränsen denna eftermiddag så vill man slippa köerna är det smart att köra över tidigare på förmiddagen. Vi har inga problem med att komma in i Kanada, några frågor om vart vi ska och hur länge vi ska stanna. Vi får en stämpel i passet och vips är vi i ett nytt land.

Väl framme på den kanadensiska sidan checkar vi in på hotel Marriotts, med bästa utsikt över fallen. Vi trivs väldigt bra här och kan knappt få nog av utsikten utanför fönstret. Rakt framför oss med bästa panormaläge har vi fallet i bästa läge.

Även om vi har den allra bästa utsikten från fåtöljen på rummet vill vi komma ut och se mer av Niagara Falls och känna av att vi faktiskt är i Kanada. På bekvämast möjliga sätt åker vi en slags hiss ned till den stora turistattraktionen Horseshoe Falls.

När det äntligen blir mörkt tänder man upp ljus mot fallen och det blir så häftigt att se fallen skifta i olika färger.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fem × 2 =