HotellSpanien

Fem boenden under en vecka på vår Spanientripp

Under en påskvecka gör vi en liten roadtrip på den spanska solkusten. Vi har inte gjort alltför många bokningar hemifrån, flera av de boenden som vi har under vår veckolånga resa bokar vi under resans gång. Vi är stort sätt mycket nöjda med våra olika boenden och har nu gjort en liten recension över våra hotell.

Boende  i Sitges – Hotel La Santa Maria

I flera år har jag gått och längtat till den charmiga orten Sitges så här blir det självklart hela två övernattningar under vår korta roadtrip på den spanska medelhavskusten. Tyvärr är vi rejält sena när vi äntligen anländer hotellet så vi missar till och med middagen eftersom restaurangen precis stäng men det gör inte så mycket eftersom vi ändå inte är så hungriga .

Hotel La Santa Maria är ett trestjärnigt mellanklasshotell som ligger mitt på den långa och fina strandpromenaden. Vi har valt det lite billigare alternativet med balkong mot innegården istället för mot havet. Bra på sitt vis när vinden från havet hade gjort det omöjligt för oss att sitta på balkongen dessa dagar men kanske lite tråkigt om vädret visat sig från sin bästa sida eftersom man har riktigt bra koll på vad som händer utmed huvudgatan och havet.

Förutom hyfsade rum i mellanklass finns här en riktigt omtyckt restaurang som folk står i kö för att få äta hos. Maten är helt okej men kanske gillar jag detta ställe mest för stämningens skull. Hit återkommer jag gärna en annan gång.

Pris: 82 euro / natt för 2 personer (hotell & frukost)

Boende i Benidorm – Hotel  Marina

Benidorm hade varit ett riktigt häftigt ställe om det inte varit för alla extremt fula höghus och andra byggnader som förstör en egentligen fin plats. Mitt syfte att besöka staden igen är att jag som tonåring(1975) tillbringat en för den tiden en helt fantastisk semester här. Nu många år senare var jag här igen för att kanske känna igen något från en svunnen tid.

Jag bokar ett vad jag tycker prisvärt hotell som ligger strandnära med frukost och middag inklusive ett glas hyfsat vin till måltiden för endast plus 15 kronor. Det enda som är lite dyrt var väl parkeringen för ca 90 kronor plus deposition på 150 kronor och som ligger cirka 500 meter norröver från hotellet men bilen står tryggt och fint i garaget.

Det blir en ganska livad natt trots att vi bor högt upp i denna gigantiska byggnad. Vi vill inte använda ac:n utan kör gärna med öppen balkongdörr när detta är möjligt, en hel del festande in på småtimmarna stör vår nattsömn men det är väl sånt som hör till.

Pris: 69 euro / natt  2 personer (hotell, frukost, middag)

Boende i Almuñécar – Hotel Helios

Redan när vi stiger ur bilen i den härliga staden Almuñécar känns det som vi har hamnat helt rätt. Ännu bättre blir det när vi checkar in på mysiga hotel Helios och rummet med fri havsutsikt. Kanske har vi inte behövt ta det dyra rummet men både utsikt och läget lockar för några euros mer vilket är svårt att motstå trots att vi försökt intala oss att välja de billigare alternativen. När det även finns möjlighet att välja halvpension tar vi även det och vi blir mer än nöjda särskilt första kvällen är maten är absolut i toppklass. Trots den lite tråkiga matsalen i hotellets källare är vi mer än nöjda över detta superhärliga ställe.

Pris: 110 euro / natt för 2 personer (hotell, frukost & middag)

Boende i Torrevieja – Hotel Masa International

Betydligt längre från stadskärnan än vad jag räknat med ligger Masa International med utsikt över klippor och hav. Hotellet har flera faciliteter som pool och solbäddar, trevliga sällskapsutrymmen, men långt ifrån både sandstrand och stad om man vill gå till fots. Med bil går det naturligtvis snabbt till stan men vi vill ju gärna promenera efter en dagstur i bil. Tyvärr är inte vädret på vår sida den här påskveckan men en kortare promenad runt området kan vi ändå ta utan att drabbas av alltför mycket regn.

Jag har bokat in oss kvällen innan och får ta vad som finns kvar vilket är ett mindre rum utan balkong. När vi anländer försöker jag uppgradera oss men utan resultat, det finns absolut inget annat rum än det vi får. Redan innan känner jag på mig att det inte är bra men efter lite suckande och gnällande är det bara att acceptera vårt öde. Efter en stund märker vi dock att det är fruktansvärt varmt på rummet och börjar skruva lite på ac – systemet, men inget händer. Jag kontaktar förstås receptionen och en ny receptionist kommer upp för att kolla av värmen och trycker lite på alla knappar och lovar att värmen är bortkopplad.

Vi tar en promenad och när vi kommer tillbaka knappa timmen senare är det minst lika varmt, lite irriterad springer jag åter ned till receptionisten som inte riktigt vet vad hon skulle göra. Jag som har vanan inne att komma med förslag vid olika hotellproblem ber genast om en nytt rum och när receptionisten förstår att hon nog inte kan få bort värmen så hon nappar på mitt förslag som verkar vara den lättaste lösningen. Vi får ett nytt rum som inte direkt är sämre än det första man lyckas till och med trolla fram ett rum med balkong och utan värme, helt perfekt och när middagen som ingår i hotellpriset visar sig vara utsökt slutar kvällen riktigt bra.

Pris: 135 euro / natt för 2 personer (hotell, middag & frukost)

Boende i Castelldefels – Aparthotel Solifemar

Sista natten vill vi bo så nära Barcelona flygplats som möjligt och hittar en riktigt mysig badort bara dryga kvarten från biluthyrning och flygplats. Jag slår till på ett hotell som ligger med jättefint läge precis vid havet där sanddynorna är vackert vita och mjuka, helt perfekt.

Allt är ganska dyrt så här på långfredagen Tyvärr är det mesta också slutsålt så vi får ta ett katastrof- rum utan fönster bredvid en karaokebar fast det vet vi inte förrän efter midnatt när man kör igång på allvar. Om vi fått ett rum i själva huvudbyggnaden med balkong och utmed havet har det säkert varit ett riktigt bra. Nu ska vi ju bara stanna över natten och tänker att det inte spelar så stor roll huruvida vi har balkong eller inte. Vi äter semesterns bästa middag med fisk och skaldjur men sen är det dags att gå till sängs. Efter att ha somnat ganska lätt vaknar vi av ett förfärligt liv när karaokeshowen startar och håller på till tretiden på morgonen, inte kul för oss som skulle upp ganska tidigt på morgonen. Nej, till Aparthotel Solifemar kommer vi inte tillbaka.

Pris: 86 euro/ natt 2 för personer (hotell, frukost)

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

1 × 5 =