HotellMallorcaSpanien

Höstlov på Mallorca

Årets höstlovsresa går till mysiga Mallorca. Inte alls dumt att komma iväg till en av Europas vackraste öar, full av sevärdheter, behaglig temperatur, lugn och ro, lite bad och en del utflykter med hyrbil. Det är en välbehövlig resa så här på höstkanten, Mallorca är en utmärkt destination att hämta kraft för att härda ut vår långa och mörka höst hemma i Sverige. 

Boende i Santa Ponsa

Vi landar förstås på Palma de Mallorca, men vi har bokat hotell ute i Santa Ponsa som ligger ca 20 minuters bussresa sydväst om Palma. Vi får lite sightseeing med transferbussen som tar oss från flygplatsen till hotellet genom hela Palma, men trafiken är lugn nu så här på hösten.

Hotel Jardin del Sol

Resan bokas genom en resebyrå den här gången eftersom priset är riktigt bra. Hotellet ligger något utanför själva Santa Ponsa på en klippa med badmöjligheter från brygga med trappa. Jag blir mer än nöjd när vi får en svit med terass, det har jag inte en aning om att jag bokat, men ibland har blir det riktigt bra utan att man behöver göra så mycket.

Terassen är verkligen underbar och solnedgångarna med både soluppgång och solnedgång.

Fina morgnar och kvällar har vi på terassen på Mallorca.

Att äta frukost på restaurangens terass är inte heller dumt.

Hyrbil på Mallorca

Efter någon dags vila på hotellområdet där vi får mycket lugn och ro (inga barn under 16 år), vill vi förstås se lite mer av Mallorca. Ett bra sätt att se mer av Mallorca är att hyra bil, som vi bokat hemifrån, väldigt billigt dessutom och ja man får väl vad man betalar för.

Ford Focus årsmodell äldre, gröna faran kanske?

Trots färg och bilmodell kommer vi iväg till partystället Magaluf. Idag är det inget party på playa Magaluf men annat var i slutet av 70 – talet. Då var vi förstås alldeles för unga att resa till Mallis men många övertalade sina föräldrar och vips var man på väg. Ja, kanske våra föräldrar var godtrogna på den tiden men allt gick bra och efter Mallis har jag för mig att London stod på tur.

Vi besöker även grannbyn Palma Nova (inte med på bild) som känns något bättre, vad det gäller hotellbyggnader. Men på 70 – talet spelade inte det så stor roll hur miljön var för en tonåring. Allt var nytt och himla härligt vare sig man var i Magaluf eller Palma Nova.

Sant Elm

Efter återbesöket av vårt gamla Mallis känns det bra att köra västerut mot byar mer i vår nya och mer vuxna smak. Vi hamnar i mysiga Sant Elm. Här är betydligt lugnare än på de mer turistiska och kända badorterna dessutom finns här många restauranger som nu i slutet av oktober är stängda. Någon restaurang håller ändå öppet men vi har redan ätit men kollar alltid menyerna där vi kan.

Det finns många fler små badorter utmed kusten men vi tar en ort åt gången så vi hinner bada lite på varje ställe. Det är ju ändå riktigt trevligt att få sig några dopp innan vintern slår till hemma i Sverige. Jag brukar känna mig så mycket starkare och klara vintern bättre med en resa till Medelhavet på senhösten.

  

 Att säsongen är slut för detta år märks att många restauranger har stängt, men det är ändå lite skönt. Nu kan strosa runt här nästan ensamma i små gränder som alla leder mot havet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fem × 1 =