MallorcaSpanien

Bilresa med hyrbil på Mallorca

Att hyra bil på Mallorca är både prisvärt och ett måste för oss. När vi ändå har bil känns det självklart att försöka se så mycket som möjligt av en av Spaniens bästa destinationer. Under fyra av våra sju dagar har vi hyrbil i hotellpriset. Det är alltså bara att ta oss upp lite tidigare på morgnarna, lämna vårt härliga hotell för en härlig bilresa på bästa Mallis.

Palma

Vi bestämmer oss för en liten biltur och torts att det finns risk för regn. Vi vill förstås se Mallorcas huvudstad och kör mot Palma för lite shopping och sightseeing.

Besöket i Palma

Vi kommer fram till Palma, hittar parkeringsplats och flanerar runt stan lite planlöst. Det finns en hel del gränder som vi vandrar igenom, tittar in i lite butiker och vandrar upp mo Katedralen – Le Seu som ligger högt upp med utsikt över hela Palmabukten. Jag tror det skulle vara bättre att kanske lära känna Palma genom att bo här kanske över en weekend, nu får det gå undan lite när vi gör en snabbtitt på sevärdheterna.

Katedralen från bilen.

Valldemossa

När vi känner oss färdiga med Palma fortsätter vi upp mot bergsbyn Valldemossa. Det är en charmiga by som är mycket väl värd ett besök med lunch. Solen tittar fram i Valldemossa som blir en ännu mer förtjusande plats, här är så mysigt att promenera runt. Det finns en hel del trevliga men kanske lite dyra småbutiker, men inte undra på det, klart man måste ta betalt när det ändå är rätt många turister som vandrar runt här precis som vi.

Lite lunch hinnervi med innan vi lämnar Valldemossa.

Porto de Sóller

Vi kör vidare mot Porto de Sóller. Vägarna smalnar av och blir lite krokiga, men långt ifrån den värsta sorten slingerväg vi mött på andra ställen så det känns lugnt trots att vädret blir allt sämre. 

Ofta är det toppen att ha egen bil men det här med parkeringsplatser är ibland irriterande jobbigt. Det står ju bilar precis överallt, även denna årstid. I Puerto de Soller lyckas vi till sist hitta en p-plats, så att vi kan se lite mer av Soller som visar sig vara en riktigt charmiga stad. Här skulle vi gärna ha stannat minst ett par stannat dagar och det är förstås nackdelen när man bokat samma hotell för en hel vecka. Det hade såklart varit betydligt bättre om vi haft möjlighet att gjort Mallorca med bil under några veckors tid, gärna i långsam takt.

Det lilla söta tåget går från Palma via Soller ända hit till Puerto de Soller.

Oväder

Plötsligt mörknar det till ordentligt trots att klockan inte var mer än halv tre på eftermiddagen och vi beslutar oss för att vända tillbaka över bergen mot Santa Ponsa igen. Vi hinner dock inte så långt förrän vi hamnar mitt i ett riktigt intensivt oväder, med häftigt ösregn och blixtar som korsar himlen framför oss, faktiskt ganska läskigt på de smala vägarna ned mot Valldemossa.

Allt går bra och vi återvänder oskadda till Santa P0nsa.

 Efter regn kommer sol!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

1 × 2 =