MallorcaSpanien

På en liten roadtrip till Alcudia och delar av nordvästra Mallorca

Efter regn kommer sol och det blir en vacker kväll med svarta moln i norr och sol i sydväst. Morgonen därpå åker vi ut på en ny liten roadtrip igen. Vi tar sikte mot bergen lite mer norrut och hamnar bland annat i Pollenca och Alcudia. Tyvärr är det den kallaste dagen under hela vecka med en nordlig riktigt kall vind, förmodligen inte den bästa dagen att besöka Alcudia som just ligger på den norra sida av Mallorca.

 

Åh ,vad kallt det är.

Alcudia

Trots att det är så kallt tar vi oss en liten promenad utmed havet och det är verkligen kul att se denna plats som jag hört talas så mycket om. Själv har jag aldrig varit här men flera i min familj och bekantskapskretsen pratade jämt om hur underbart det var på Alcudia, men det var på sommaren förstås.

På den fina stranden är det idag ganska folktomt men inne staden Alcudia är det mer folk, så även denna årstid verkar vara populärt att besöka Alcudia.

Österut

Vi kollar in Alcudias strand och lite av stadskärnan och kör sedan vidare mot nordöstra sidan för att hitta lä. Vi stannar till i Arta, men fortsätter vidare mot Capdepera för en mycket sen lunch. Även om det inte är lika blåsigt här är det inte särskilt varmt men en liten utelunch blir det i alla fall.

 

Åter i Santa Ponsa

Vi lämnar tillbaka hyrbilen och det blir ytterligare två dagar med lite avkoppling och sköna långpromenader runt i Santa Ponsa- området, god mat både på vårt mysiga hotell och ute på bygden. Även fast vi kommit in i november håller temperaturen sig bra i havet med en cirka 22 – 24 grader mitt på dagen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 × fyra =