HotellTurkiet

Sportlov i mysiga Turkiet

Det känns verkligen lite vågat att resa till södra Turkiet för bad och sol redan i februari. Några bad blir det inte men däremot får vi en hel del sol så det blir riktigt varmt och skönt.

 Crystel Sunset Luxury Resort & Spa

I år testar vi det nästan helt nya Crystel Sunset Luxury Resort & Spa som invigdes under sommaren 2013. Det finns inte så många hotell att välja på så här tidigt på våren men eftersom vi tidigare bott på systerhotellet Crystel Sunrise som tyvärr är stäng på grund av renovering är det här nya hotellet lite kul att testa. Även mitt andra favorithotell Hemera är stängt på grund av ombyggnad och renovering samt att en del andra sedan tidigare testade hotell håller stängt för uppfräschning inför kommande vår och sommarsäsong. 

 

Nåväl Crystel Sunset är ett ganska okej hotell ändå. Femstjärnigt och förstås fräscht men i mitt tycke saknas det något, någon slags personlighet kanske. Synd dock att klaga här finns allt för att ha en toppensemester.  Sunset ligger cirka 7 minuters promenad från havet. Ingen fara att röra på sig, vi tycker verkligen om att promenera och att ta den lilla shuttlebus som hotellet håller med för att komma ned till stranden finns naturligtvis inte i vår värld. 

 

Vad gjorde vi i Side hela dagarna?

Den fina strandpromenaden mot Side stad är verkligen trevlig. På förmiddagarna när det är bra promenadväder och inte för varmt så kan vi gå riktigt långt. Ibland behövs det inte så mycket mer för att göra oss nöjda under en veckas semester så här på vårvintern. Det är härligt att bara strosa runt och man upptäcker så mycket mer när det är lågsäsong, inga turister att trängas med och lagom varmt.

 

 Bästa tid för apelsiner är det i Turkiet nu.

 

Det jobbas för fullt inför sommarsäsongen.

 

 

Roligt att handla kläder om vill.

 

Ute vid templet restaureras det för fullt. Jag tycker nog att tempelpelarna ser lite slitna ut.

Efter flera timmars promenerande blir det gärna lite vila på solbädden vid stranden som man delar med systerhotellet. En vecka räcker gott och väl här och vi brukar känna oss lagom utvilade när vi åter är på jobbet för att klara några veckor till påsklovet. Men det kommer nog att absolut bli vår sista resa hit. Förmodligen kommer jag att återkomma men inte att bara stanna på ett och samma ställe. Jag vill se mycket mer av Turkiet och en bilresa runt kusten någon gång i framtiden står på vår bucket list. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

8 − 6 =