Sportlov i mysiga Turkiet

Det kändes verkligen lite vågat att resa till södra Turkiet för bad och sol redan i februari. Några bad blev det inte men däremot fick vi en hel del sol och det blev riktigt varmt och skönt.

 

Crystel Sunset Luxury Resort & Spa

 I år testade vi det nästan helt nya Crystel Sunset Luxury Resort & Spa som invigdes under sommaren 2013. Det fanns inte så många hotell att välja på så här tidigt på våren men då vi tidigare bott på systerhotellet Crystel Sunrise som tyvärr var stäng på grund av renovering var detta hotell lite kul att testa. Även mitt andra favorithotell Hemera var stängt på grund av ombyggnad och renovering samt att en del andra sedan tidigare testade hotell höll stängt för uppfräschning inför kommande vår och sommarsäsong. 

 

Nåväl Crystel Sunset var ett ganska okej hotell ändå. Femstjärnigt och förstås fräscht men i mitt tycke saknades det något, någon slags personlighet kanske. Synd dock att klaga här fanns allt för att ha en toppensemester.  Sunset ligger cirka 7 minuters promenad från havet. Ingen fara att röra på sig, vi tycker verkligen om att promenera och att ta den lilla shuttlebus som hotellet höll med för att komma ner till stranden fanns naturligtvis inte i vår värld. 

 

 

Vad gjorde vi i Side hela dagarna?

 Den fina strandpromenaden mot Side stad är verkligen trevlig. På förmiddagarna var det bra promenadväder inte för varmt så vi kunde gå riktigt långt. Ibland behövs det inte så mycket mer för att göra oss nöjda under en veckas semester så här på vårvintern. Det är härligt att bara strosa runt och man upptäcker så mycket mer när det är lågsäsong, inga turister att trängas med och lagom varmt.

 

 Fina apelsintider är det i Turkiet nu.

 

Det jobbas för fullt inför sommarsäsongen.

 

 

Även om shoppingen inte är lika bra som vid högsäsong fanns det mycket kläder att välja på och vi var nästan helt ensamma i butikerna. Kläderna är av varierad kvalitet men håller ett par år i alla fall.

 

Även ute vid templet restaurerades det. Tyckte tempelpelarna såg lite slitna ut.

Efter ett par timmars promenerande blev det lite vila på solbädden vid stranden som man delar med systerhotellet, bra att kunna utnyttja Hotell Sunrise faciliteter som strandbar. En vecka räcker gott och väl och vi brukar känna oss lagom utvilade när vi åter är på jobbet för att klara några veckor till påsklovet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 × ett =