SkåneSverige

Påskresa till Rügen – Binz med stopp i Malmö

Det blir en riktigt mysig påskhelg på ön Rügen och den trevliga badorten Binz utanför fastlandet i Tyskland. Eftersom vi kör med egen bil hela vägen ned från Stockholm till Tyskland är det ganska skönt att göra ett stopp med övernattning i Malmö. Vi gillar ju Malmö så mycket och tycker att staden bara blir bättre och bättre för var gång vi besöker den.

Boende i Malmö

Vi bor på trevliga Radisson Blu vid Caroli City så vi har nära till allt och det är skönt när man bara stannar över natten. Rummen är stora men lite tråkiga kanske, men vårt rum ligger mot något slags kontorshus så det känns lite mörkt. Rummet är utrustat med två ordentliga sittmöbler, skrivbord, tv och en skön säng. Det bästa med hotellet är att man erbjuder en mycket fin hotellfrukost redan från klockan sex på lördagsmorgon vilket är uppskattat av oss eftersom vi ska upp tidigt för att komma iväg med färjan till Sassnitz som går från Trelleborg.

Bästa tulpantider är det nu i april.

Stortorget

 Tur med vädret har vi också. Strålande sol och en riktigt härlig kväll för middag utomhus och promenad i våra gamla kvarter från studieåren på tidigt 1980-tal.

 En bit mat blir det på uteserveringen Mello Yellow.

 

 

 

Lilla torg – Malmö April 2014

 

Malmö är kanske inte världens vackraste stad, men har ändå så mycket charm. Jag trivs verkligen så bra här, det är en härlig stad att promenera i och extra kul är det att vi fortfarande hittar så bra.

På promenad i Malmö

Gamla Domusvaruhuset ovanför Triangeln är inte längre Domus förstås, men byggnaden är kvar och en hel del nytt har tillkommit runt omkring Triangel sen vi flyttade från Malmö 1983. 

De gamla industrikvarteren är numera uppfräschade men bakom det fina renoverade huset med rödfärgad fasad, lyckas jag få syn på en gammal Fazerskylt. Jag har för mig att Fazer hade en stor chokladfabrik mitt i Malmö.

Mot Rügen

Nästa morgon lämnar vi Malmö ganska tidigt och kör mot Trelleborg. Vi kommer i god tid men ganska snar är det dags att köra på färjan till Sassnitz. Turen dit tar dryga fyra timmar och sedan är det någon mil innan vi når fram till orten Binz på ön Rügen.

Tidigare har vi åkt med TT- Lines färjor som är betydligt fräschare än Stena Lines, men påsken bjuder på underbart soligt väder och vi tillbringar nästan hela överfarten utomhus i en solstol.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sju − 4 =