Rügen – Binz i Tyskland 2014

Efter dryga fyra timmar var vi i land, solen sken och det kändes lite som att vi fortfarande var kvar i Skåne eller möjligtvis Danmark och kanske beror det på att denna del av Tyskland faktiskt varit svenskt på 1600-talet. Under stormaktstiden på mitten av 1600-talet roffade Sverige åt sig vissa delar av norra Tyskland där Rügen ingår i det som brukar kallas för “svenska pommern”.

Liten rundresa i Rügen

Istället för att köra direkt till Binz körde vi norrut för att se så mycket som möjligt av Rügen. På kartan verkade Kap Arkona som en intressant plats så vi styrde bilen ditåt, det ligger inte så långt från Sassnitz, tyvärr verkade som om många andra påskfirare också skulle utforska just norra Rügen denna eftermiddag så det gick ganska långsamt, och långsamt är något som vi (maken) verkligen inte gillar, och är det dessutom kö till betalparkeringsplats, ja då struntar vi faktiskt i detta. När vi ändå redan hade åkt båt förbi Kap Arkona kände vi att det fick vara nog med utflykter för dagen. 

Mot Binz

Vi styrde bilen söderut igen, förbi Sassnitz igen och bara 15 minuters bilfärd därifrån ligger den trevliga badorten Binz, där vi bokat boende via Stena Line paketresa = färja + boende.

Boende i Binz

Vi hade alltså bokat boende på Hotell Strandhotel Rugard. Vi blev verkligen mycket förtjusta i detta trevliga ställe, ett riktigt toppenhotell och jag är ju ibland lite kräsen när det gäller hotell, så det kändes skönt att vi valt detta för oss perfekta ställe. Kanske var rummen lite slitna med 80 -tals inredning och känsla, men läget nästan direkt på den långa strandpromenaden var utmärkt.

 

Vi upptäcker Binz

Efter att vi checkat in på hotellet gav vi oss snabbt ut på den fina strandpromenaden och ut på den vita fina stranden. Det blåste en del men solen sken tappert, så det kändes ändå okej att promenera runt lite.

De magiska korgstolarna har jag sett här och där i norra Tyskland men aldrig hunnit testat, nu var det läge, men tyvärr var det sååå kallt. Det blåste rejält från havet.

  Mycket fin badstrand med en helt fantastisk mjuk och fin sand. 

 En gammal attraktion redan från tidigt 1900-tal är den 600 meter långa havsbryggan. Denna brygga har förstörts i bränder, byggts upp igen. Vi testade naturligtvis att ta oss ut på denna nyrenoverade brygga.

Det var kallt men alla var inte lika frusna.

Att promenera längs den fyra kilometer långa strandpromenaden kändes som en riktigt trevlig Påskafton. Förutom den fina stranden är Binz  full av gamla vackra hus byggda i sekelskiftesarkitektur.

Vi bokade bord på vårt hotell trots att vi blivit tipsade om att det skulle vara billigare och minst lika bra att äta ute på stan. Det struntade vi i och fick en riktigt god fisk med trevlig utsikt.

På självaste Påskafton var stranden fylld med små vedbrasor, typ vår valborgseld fast mindre.

Efter den goda middagen var det bara att sätta på sig joggingskorna igen och ge sig ut för fler promenader och upptäckter. Äntligen fick jag testa den där mysiga strandkorgstolen, tyvärr inte i sommarvärme. Det blev en lång Påskafton 2014, men ju längre dag desto mer tid för upplevelser. Följande morgon plockade vi ut bilen för lite äventyr i grannskapet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

15 − 14 =