Utflykt till Prora och Stralsund

Påskdagen startade lite senare än gårdagen, en liten sovmorgon till klockan åtta i alla fall. Dagen startade med underbar frukost på detta supermysiga hotell.

Utflykt

Dagens bästa – Bubbel till frukost! Tyvärr inget för oss som skulle ut och köra bil, men nu så här i efterhand, vad gott det hade varit! Vi hoppade istället in i bilen och körde några kilometer norrut till Prora.

Prora

Denna semesteranläggningen som är ett minst 4 km långt huskomplex som är ett mycket märkliga ställe började byggas 1934 och skulle i färdigt tillstånd kunna ta emot minst 20 000 personer. Anläggningen hann aldrig bli färdig eftersom kriget bröt ut. Bygget är verkligen gediget gjort och det fantastiska läget utmed havet är verkligen fint. Trots att det är länge sedan detta huskomplex byggdes och att en del av anläggningen utnyttjas av DDR militär, kändes historiens vingslag. Idag byggs en del om till bostadsrätter samt  hotell och ja varför inte?

Bara ett femtiotal meter från den stora byggnaden sträcker sig den gigantiska och vackra stranden ut sig. Det måste vara ett riktigt paradis här på sommaren.

 Dåtidens semesterboende så skulle alla rum se likadana ut. Två sängar, en liten soffa och tvåstolar samt soffbord.

Till Stralsund

Lite kyliga vindar gjorde att vi lämnade detta lite speciella ställe och körde mot fastlandet och den mysiga Hansastaden Stralsund. För att komma över till Stralsund finns denna vacker bro. Väl i Stralsund var det dags för lunch, som vi intog nere på kajen i strålande solsken och värme. Efter lunch blev det lite seightseeing i mysiga Stralsund.

 

I Stralsund finns ett flertal färgglada köpmannahus som härstammar från Hansatiden, här bodde rika köpmän som de använde både som boende, handel och representation.

Det vackra rådhuset fasad är kanske Stralsunds mest kända landmärke. Byggnaden påminner oss om Hansatidens rikedomar och makt.

Tillbaka i Binz

Lite vila behövde även vi så framåt eftermiddagen åkte vi tillbaka till hotellet i Binz och njöt av lite balkongläge innan det åter var dags för att utforska mer av stadens alla vackra hus. Binz är en gammal kurort och det stora gamla hotellet ligger med bästa vy mitt i stan.

Nu var det vår tur att dricka bubbel.

Kvällen avslutades med middag på hotellets panoramarestaurang. Denna kväll serverades det vit sparris, riktigt gott!

Hemresa

Annandag Påsk, dags för hemresa. Det blev en riktigt lång dag med start klockan åtta från Sassnitz och åter till Trelleborg. Vi var ju inte heller de enda påskfirarna på vägarna så det blev många timmar innan vi var tillbaka i Stockholm.

Trots den lite stökiga hemresan är detta verkligen en resa jag kan rekommendera för en längre helg. Det är alltid så mysigt att komma ner till Tyskland och den relativt korta färjeöverfarten Trelleborg/ Sassnitz på fyra timmar är ändå helt okej.

Kanske läge att ta tåget istället?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

arton − 7 =