Mecklenburg - VorpommernTyskland

Utflykt till Prora och Stralsund

Vi startar Påskdagen lite senare än gårdagens, en liten sovmorgon till klockan åtta i alla fall, förtjänar vi. Dagens startar med en jättefin frukost i hotellets mysiga restaurang.

Dagens bästa – Bubbel till frukost. Tyvärr inget för oss som ska ut och köra bil. 

Vi beställer in i bilen som står parkerad i hotellets garage någonstans och gör en liten utflykt till den gamla semesteranläggningen Prora.

Prora

Denna semesteranläggningen som är ett minst 4 km långt huskomplex som är ett mycket märkliga ställe började byggas 1934 och skulle i färdigt tillstånd kunna ta emot minst 20 000 personer. Anläggningen hann aldrig bli färdig eftersom kriget bröt ut. Bygget är verkligen gediget gjort och det fantastiska läget utmed havet är verkligen fint. Trots att det är länge sedan detta huskomplex byggdes och att en del av anläggningen utnyttjas av DDR militär, kändes historiens vingslag. Idag byggs en del om till bostadsrätter samt  hotell och ja varför inte?

Bara ett femtiotal meter från den stora byggnaden sträcker sig den gigantiska och vackra stranden ut sig. Det måste vara ett riktigt paradis här på sommaren.

Under Proras storhetstid skulle alla rum på semesterboende se likadana ut. Två sängar, en liten soffa och tvåstolar samt soffbord.

Till Stralsund

Lite kyliga vindar gör att vi lämnar detta lite speciella ställe och kör vidare mot fastlandet och den mysiga Hansastaden Stralsund. För att komma över till Stralsund tar vi oss över Rügenbron och då är det dags  för lunch, som vi intar nere på kajen i strålande solsken och värme. Efter lunchen är det dags att se lite mer av staden.

 

I Stralsund finns ett flertal färgglada köpmannahus som härstammar från Hansatiden.

Det vackra rådhuset fasad är kanske Stralsunds mest kända landmärke. Byggnaden ska påminna oss om Hansatidens rikedomar och makt.

Tillbaka i Binz

Lite vila behöver även vi så framåt eftermiddagen åker vi tillbaka till hotellet i Binz och njuter lite av balkonghäng innan det åter är dags för att utforska mer av stadens alla vackra hus. Binz är en gammal kurort och det finns många stora och ståtliga byggnader att kika på.

Kvällen avslutas återigen med middag på hotellets panoramarestaurang. Denna kväll serveras färsk vit sparris, riktigt gott!

Hemresa

Det är dags för hemresa. Det blir en riktigt lång dag med start klockan åtta från Sassnitz och åter till Trelleborg. Vi kör i ett svep upp till Stockholm igen. Vi är dessutom inte de enda påskfirare som är ute på vägarna, det blir många timmar på resande fot innan vi är hemma igen.

Trots den lite stökiga hemresan är detta verkligen en resa jag kan rekommendera för en längre helg. Det är alltid så mysigt att komma ner till Tyskland och den relativt korta färjeöverfarten Trelleborg/ Sassnitz på fyra timmar är ändå helt okej.

Kanske läge att ta tåget istället?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

1 × 3 =