Mini – minisemester Östergötland hösten 2013

Nu när arbetet satt igång på fullaste allvar började vi längta efter semester trots att det är ett tag kvar dit. Ganska spontant bestämde vi oss fredagkväll att det hade varit mysigt att köra lite söderut, sagt och gjort! Lördagsmorgon var det äntligen dags att sätta sig i bilen för en liten minimini semester och vi hamnade i Norrköping!

 Och hoppsan vad vi blev hungriga när vi såg dessa räkmackor och ja de smakade lika gott som de ser ut!

Norrköping en lördagseftermiddag

Sen var det dags att göra Norrköping. Visst har vi då och då kört igenom denna trevliga stad med bil, men det blir aldrig detsamma som att gå runt till fots. Ganska snart lämnade vi shoppingstråket och hamnade vid de gamla industrikvarteren där bomullsfabrikerna en gång för längesedan var viktiga för Norrköpings ekonomi. Idag är det ett trevligt utflyktsmål, med museum, caféer och olika utställningar. 

Vi kör mot Linköping

Efter att ha gjort Norrköping begav vi oss söderut mot Linköpng! Istället för att ta motorvägen körde vi via Kimstad och hamnade vid Göta Kanal och slussen Norsholm. Sedan i våras när vi gjorde “Bila Göta Kanal”är jag lite förtjust i de här slussarna. Det är verkligen så mysigt och trevligt att stanna till en stund och njuta av atmosfären och lugnet, i det fantastiska septembervädret.

 Efter lite fika körde vi vidare den gamla vägen till Linköping förbi Linghem och ganska snart kom vi fram till slutdestination – Scandic City i Linköping.

 

 Helgerna går alldeles för fort och även denna helg. Vi var förstås tvugna att ge oss tillbaka till verkligheten och vardagen, men stannade till strax utanför Kolmården och njöt av Bråviken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

elva − tre =