KalifornienRoadtrip Nordvästra USAUSA

Genom Redwood National Park

Vi lämnar Crescent City i norra Kalifornien för att ta oss dryga femtio mil söderut mot Napa Valley. Dagens biltur beräknas ta strax under sex timmar vilket känns bra eftersom vi även vill hinna köra genom Redwood national park.

Redwood National park är känt för sina enorma träd både på höjden och på bredden. Det är förstås givet att vi vill testa att köra genom ett av träden med bil. Det är nog bara i USA det är möjligt att göra något så galet, men är man i trakterna så är det klart vi vill testa.

Biltur genom Redwood national park

Redwood National park blev nationalpark 1968. Ett av de högsta träden är hela 115 meter högt. Vissa av träden är så pass gamla som 2000 år men medellivslängden för Redwood – träden är cirka 500 – 600 år.

Bilvägen genom parken är cirka 7 mil lång och här tar man sig i maklig takt på en väg som är kantat med höga och gamla träd. Bäst upplever man parken med bil och förslagsvis kör man någon av de olika scenic drives, t.ex. Howland Hill Road eller Newton B. Drury Scenic Parkway. Kanske hade det inte varit så dumt att cykla här, som jag minns är det inte särskilt många backar och de lummiga och höga träden skyddar mot solen. I bilen blir nog upplevelsen inte lika stark som när man vistas ute bland träden.

The Avenue of the Giants

Vi kommer in från den norra delen och väljer den dryga 50 kilometer långa driven “The Avenue of the Giants”. Det känns som en lagom sträcka för att se och uppleva de gigantiska träden och på den här vägsträckan finns några av de träd som man kan köra genom.

The Chandelier Tree

En av de mest kända av träden här i Redwood som är ett “Drive-Thru-Tree” är “The Chandelier Tree”, som vi naturligtvis också vill köra genom. För att köra genom trädet är det faktiskt kö. Ja, det ska fotas från alla håll och kanter gärna med hela familjen. Men ingen blir irriterad och till sist blir det vår tur och ja, klart att vi också fotar från alla håll. Roligt är det att köra genom de här gigantiska träden, det är nästan lite svårt att ta in att man faktiskt kör genom ett träd.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

10 + 18 =