Bilresa på SicilienItalienSicilien

Vi kör söderut på Sicilien mot badorten Marina di Ragusa

Vi lämnar vackra Taormina för att färdas söderut. Eftersom vi varit på den östra sidan tidigare beslutar vi oss för att skippa bland annat Siracusa trots att det säkert är värt ännu ett besök men vi måste prioritera lite eftersom vi inte hinna med allt.

 

Boende i Marina di Ragusa

Vi stannar i den trevliga och ganska livliga badorten Marina di Ragusa, som bara ligger sex kilometer från Punta Secca. Här blir det lite vila med massor av bad men även ett besök i staden Ragusa, som ligger nästan två mil norr om själva badorten.

Jag har studerat kartorna noga på södra Sicilien och tänkte att det skulle bli helt perfekt med några intressanta platser. Påläst som jag var i detta fall – vet jag att inspelningarna av Kommissarie Montalbano gjordes väldigt nära orten Ragusa, nämligen i badorten Punta Secca och i den varma staden Scicli.

Marina di Ragusa är en trevlig ort, men med ganska mycket folk.

 

Hos Kommissarie Montalbano

I inledningen av denna omgång av Kommissarie Montalbano, ser man denna vy och det är den vackra staden Ragusa. Tyvärr är det inte det enklaste att ta sig runt inne i städerna eller att stanna och få parkeringsplats till bilen. Att spontanresa så här på sommaren är alltid svårt, men om man stannar en natt eller två brukar man snabbt få en helhetsbild över staden och då blir allt lite enklare än att stanna till under en förmiddag för att hitta de sevärdheter man vet ska finnas någonstans innanför stadens alla snirklande vägar.

Vi reser runt i Montalbanos fotspår

Eftersom jag nu tjatat om Kommissarie Montalbano som jag egentligen inte tycker är särskilt bra, men bilderna i tv – serien är ju oslagbart vackra och då får man förstås stå ut även med innehållet. Vi bestämmer oss för att ta oss till inspelningsplatsen i Punta Secca. Där görs inspelningerna “hemma hos“, medan inspelningarna vid polisstationen tydligen görs i staden Scicli.

Fina fyren kan man se i inledningen i serien,  hemma hos kommissarie Montalbano.

Här i havet brukar Montalbano ta sin simtur, nu hade havet sjunkit undan, i serien ser det ut som om havet ligger alldeles vid balkongen.

Hemma hos Montalbano är det till vardags ett Bed & Breakfasthotell och föreståndarinnan är ganska irriterad på alla som vill komma in för att titta inomhus. Till mig fräser hon Casa Privato!

Ett kort besök gör vi även i bergsbyarna Scicli och Ragusa.

Efter ett par dagar lämnar vi Marina di Ragusa och kör västerut mot staden Agrigento. Men först åker vi och köper oss en ny Gps och vips fick vi mycket mer tid över än att leta vägar.

Även Agrigento ligger högt upp med fantastisk utsikt och tyvärr gör vi nog den största missen i värmeböljan, då vi missar Tempeldalen. Tja vad säger man – är inte så intresserad av tempel kanske.

Vi vill förstås uppleva så mycket som möjligt men värmen styrde mycket vår resa. Jag har suttit i månader och planerat för denna resa, vilka orter som vi skulle stanna och se lite mera av, nu bara struntar vi i dem och körd förbi för att kasta oss ner till havet vid första bästa strand. Förhoppningsvis kommer vi någongång tillbaka till Sicilien och framåt senhösten är det nog helt perfekt att besöka alla små stenlagda bystråk och se mer av alla de byggnader och kyrkor som ser så fantastiska ut på bild. Men när det är het sommar, ja då är det havet som gäller!

Vi stannar istället vid havet några dagar och det gör vi nog rätt i alla fall, för havet var underbart ljummet och vi hittar den perfekta beachen.

2 svar på ”Vi kör söderut på Sicilien mot badorten Marina di Ragusa

  • Peder Brinkström

    Ja jag älskade den fina serien Kommissarie Moltabano på Sicilien

    Svar
    • Ja, jag älskade också serien men mest för den underbara miljön. Hoppas verkligen den kommer tillbaka!

      Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fem × tre =