Bilresa i NorgeNorge

Vi lämnar Lofoten och Bodö, kör Kustriksvägen väg 17 söderut

Vi har bokat färja hemifrån men det hade vi inte behövt göra för just denna förmiddag. Det är inte fullbokat men det känns bra att veta att vi kommer att komma fram till Bodö den tid vi tänkt oss. Vädret är helt strålande underbart och solen värmer skönt. När vi väl kört ombord kastar vi oss ner i varsin solstol. Vi tror att vi ska kunna sitta ute och njuta av vädret de dryga tre och en halv timme som överfarten ska ta.

Punktligt tuffar vi ut från Sörvågenhamn och sätter kurs mot Bodö.

Färja Lofoten – Bodö

Ganska snart börjar det blåsa upp rejält och det går inte att vara utomhus det gungar bra och åtminstone en av våra hundar blir lite sjösjuk. Ja en del av passagerarna mår faktiskt också lite dåligt så det blir väldigt lugnt ombord. Vi är hänvisade till platser utmed gångarna längst ner i båten, vi får förstås inte vistas med hund i salongerna men det gör oss absolut inget, vi är verkligen tacksamma att hundarna slipper sitta kvar i bilen.

Ett kort besök i Bodö

Trevliga Bodö och knapp någon bilåkning alls idag. Vi checkar in på Hotell Radisson Bodö, det blir en riktigt fin eftermiddag och kväll i denna vackra stad. Vi bor precis vid vattnet och båtlivet, det är förstås mycket folk men riktigt trevligt.

Dagens måltid blir en underbart god lax som “take away”.

Kustriksvägen 

Vi lämnar fina Bodö och bestämmer oss för att ta turistvägen, som kallas Kystriksveien/ Kustriksvägen väg 17 som ska vara en mycket sevärd väg längs Helgelandskusten. Dagens mål är Mosjoen vid E6:an, vi vill förstås se ännu mer fjordar och fjäll så vi tar förstås den omtalade turistvägen som börjar strax söder om Bodö.

.

Det är verkligen en härligt varm och solig förmiddag och när vi ser en mysiga strand stannar vi förstås till och njuter av att äntligen få lite strandliv. Efter att vi rastat en stund kör vi vidare mot Foröya där vi tar dagens första färja, en liten nätt färd på 10 minuter.


Båtfärd nummer två från Jektvika till Kilboghamn tar nästan en timme och äntligen kan vi sitta uppe på däck i underbart väder.

Det blir en riktigt fin dag på väg 17, den tredje och sista av dagens färjor tar vi oss fram till Levang sedan är det inte så långt till Mosjoen där vi stannar för övernattning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tre × tre =