Bilresa i NorgeNorge

Vikhammar till Sjöholt

Följande dag har vi inte alls långt att köra. Vi kan ta det lugnt. Planen för dagens tripp att köra vidare söderut för att komma fram Vikhammer strax norr om Trondheim. Här har vi bokat övernattning.

Här och där finns det fina vattenfall att beskåda och dagens lite längre stopp gör vi vid Lacksforsen, ett fint vattenfall.

En natt i Vikhammer

Framåt eftermiddagen kommer vi fram till Vikhammer, där jag bokat in oss på motell. Ett lite enklare alternativ till hotell men ändå funktionellt och med hyfsat bra pris. Motellet har även en tillhörande mindre camping med stugor samt tältplats där både husvagnar och husbilar står uppställda.

 

Kanske inte världens roligaste ställe, men till rummet fanns även en balkong med utsikt mot Tronheimfjorden. När vi besökt ortens pizzeria där vi äter en riktigt god lasagne blir det lite upptäckarpromenad runt i omgivningarna. Litet men trevligt och det som vi gillar bäst är den fina solnedgången.

Mot Ålesund & Sjöholt

Vi lämnar Vikhammar med sin fjord, dagens etapp ska ta oss strax öster om Ålesund. Vi har hyrt en stuga vid Sjöholt camping och där ska vi stanna i två nätter. Även dagens bilresa innebar två färjor. En lite kortare från Halsa och en lite längre från Molde. På dessa färjor kan man gå ur sin bil, köpa något att äta, njuta på däck, eller helt enkelt sitta kvar i bilen. Färjorna kostar lite olika beroende på hur lång resan är, men mellan 100 nok och 250 nok betalar vi för bil och 2 personer. Däremot är färjan mellan Lofoten – Bodö dyrare, ca 850 nok, men såklart betydligt längre.

Boende i Sjöholt

En bit utanför den lilla orten Sjöholm har jag lyckas hyra en 11 manna- stuga, ja jisses, ibland slår vi på stort. Nej sanningen är den att det var vad som fanns kvar att boka då vi letade efter boende för denna resa. Vi vill gärna ha lite plats men kanske inte så stort som vi nu fick. Dessutom sitter vi mest på altanen och njuter innan det dåliga vädret slår till igen.

I Sjöholt hittar vi en trevlig grill/restaurang där vi återigen köper supergod laxfilé.

Sjöholt fint i solsken och som är en bra utgångspunkt för att se mer av bland annat Trollstigen och Ålesund. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

6 − 5 =