Bilresa genom ItalienItalien

Bilresa till Italien – Stockholm till Pisa

Det var sommar igen och i flera månader har jag gått och planerat för vår nästa resa som ska bilas till Italien. Det blev en härlig resa med många minnesvärda platser och till Italien vill jag alltid resa tillbaka till.

Sommars 2007 års resa startade från Stockholm/ Vallentuna ned till Italien med ett besök på Sicilien, en resa på dryga 800 mil. Vi startade i slutet av juni från vår hemort Vallentuna för färd söderut med ett första trevligt stopp i Helsingborg.

 

Strax norr om Helsingborgs hamn har man anlagt denna tropiska strand. För oss som bott i denna underbara stad blir det alltid en liten biltur runt om i Helsingborg

Efter vår lilla Helsingborgstripp körde iväg de dryga nio milen söderut mot Trelleborg för överfart med TT – Lines färja Peter Pan. Trots att det hade regnat hela dagen blev det fin och klar afton med vacker solnedgång. Söndag är en ganska bra dag att köra genom Tyskland och trots ihållande regn nästan hela dagen så gick det snabbt att köra de 70 milen till vårt övernattningshotell i Aalen.

Ösregn och hotell utan frukost – ja då är det bra att kunna äta under kombiluckan med något böjt huvud.

TT – Lines hotell brukar ofta hålla en god standard och även Ramadahotellet här i Aalen var helt okej. Tyvärr låg det lite utanför själva stadskärnan och det fanns inget att göra här, förutom att promenera uppför en gigantisk backe och sedan nedför. Det var lite för långt att promenera in till själva stadskärnan. 

Morgonen därpå lämnade vi tyska Aalen, vi körde genom österrikiska alperna och vårt nästa stopp är Gardasjön. Här vill vi gärna stanna flera dagar men vårt nästa stopp är Verona där vi bokat boende strax utanför staden. Vi är sena till hotellet och hinner bara stanna över natten för att fortsätta mot Pisa. Det är verkligen häftigt att se det lutande tornet i Pisa.

Hotellboende utanför Verona.

Efter ett kort stopp utmed motorvägen i Verona körde vi mot Pisa för att beskåda det lutande tornet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sjutton + tjugo =