Bilresa genom ItalienItalien

Rom – Sorrento

Efter vår lilla extratripp på ca 30 mil i Pisa gick det undan på motorvägen ned till Rom. Lite bökigt var det då vi körde in i Rom mitt i bästa kvällsrusning, men till sist kom vi fram till hotellet som jag hade bokat hemifrån. 

Boende i Rom

Detta Pierre Vacancehotell låg mitt i centrala Rom med närhet till bussar för vidare transport mot exempelvis Vatikanstaten. Hotellet var ett lägenhetshotell där man kunde fixa till en frukost samt parkeringsplats som 2007 ingick i hotellpriset. Det fanns även restaurang samt pool inom hotellområdet och vårt rum hade till och med en ganska stor balkong med trädgårdsutsikt. Vi hade två övernattningar i Rom så tidigt morgonen efter framkomst gav vi oss iväg mot Vatikanstaten.

Vatikanen

Vi kom iväg till Vatikanstaten redan klockan nio på morgonen, vilket var riktigt bra då vi inte behövde trängas med alltför mycket folk. För att komma in i Vatikanen var det kö som ändå gick ganska snabbt, om man bara var rätt klädd. Klädkoden som gällde var inga bara axlar eller knän. Det vaktades noga och det var nätt och jämt att vi kom in då makens shorts ansågs lite för korta, men med lite tjat  och neddragning av shortsen så att de nästan tappades lyckade vi till sist få komma in i den enorma katedralen.

Spanska trappan

Vi tog en snabbtitt och konstaterade att här skulle man nog kunnat tillbringa en hel dag om man nu är intresserad av mässor och andra kyrkliga tillställningar. Lite tur hade vi med vädret, grått och lagom varmt, det var perfekt för att besöka en storstad. Vi tog oss vidare till Spanska trappan, vi testade Metron och den fungerade bra.

 Lite besviken är jag på den berömda spanska trappan, dels har jag varit här tidigare och då kändes den mäktigare, sen har jag sett bilder på trappan prydd i fantastiska azaleablomster. Azalernorna visas ju såklart bara under vårmånaden april, det kan vara bra att lägga på minnet för framtiden.  Utsikten högst uppe är förstås magnifik.

Fontana di Trevi och lite andra sevärdheter i Rom

Inte så långt från Spanska trappan ligger en annan sevärdhet; Fontana di Trevi, som vi också ville se. Det var ju här som Anita Ekberg tog sig ett kvällsdopp.

 

Pantheom

 

Vackra Piazza Navona – Sägs vara världens vackraste torg.

Vi lämnar Rom och kör söderut 

Rom är en stad man kan besöka många gånger och för oss var det bara ett litet stopp. Dagen därpå lämnade vi Rom, självklart med hjälp av Gps:n och när vi väl var ute på ringleden runt Rom, så gällde det att bara hålla koll alla bilar, mopeder och motorcyklar runt omkring oss.

Vårt första stopp denna dag var La Serra – en “svenskby” dit jag kom på min allra första semesterresa utomlands 1971. La Serra ligger i Baia Domizia i provinsen Kampanien, som är en riktig svenskby från 1968. Idag kan man boka här lite billigare om man är fackansluten eller har ett Coopkort, då får man rabatt för att bo i deras trevliga bungalowby. Ja redan 1971 var detta ett ställe för fackanslutna semesterfirare och man kunde boka resa med resebyrån RESO om man inte var anhängare i facket.

Vi skulle ju inte bo där i år, jag var bara lite intresserad av hur det nu såg ut.En del kände jag förstås igen trots att det var länge sedan sist! Det blev en snabbtitt innan det var dags att köra vidare mot Sorrentohalvön och Vico Equense.

Sorrento

Tidig eftermiddag nådde vi den vackra staden Vico Equense någon mil från Sorrento ute på Sorrentohalvön. Vi checkade in på hotel Astoria, inte världens bästa hotell men med ett hyfsat pris och ett perfekt läge blev eftermiddagen en riktig höjdare.

En fantastisk framsida, men vårt rum låg tyvärr på baksidan, ja så går det om man inte är så nogräknad när man bokar hotell.

Vi hade hela eftermiddagen framför oss och begav oss iväg med tåg till Sorrento. Väl framme i Sorrento kastade vi oss över en glass.

 Väl tillbaka i Vico Equense blev det en underbar middag med grillad fisk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

8 + 8 =