Bilresa genom ItalienItalienSicilien

Sicilien

På vår bilresa i Italien hade vi bestämt att även besöka Sicilien. Vi var ju ganska nära när vi bodde bara ett par mil från färjeterminalen under en hel vecka. Ett par dagar ville vi ju gärna testa den östra delen av ön.

Från färjeterminalen i Villa San Giovanni, går det färjor över till Sicilien. Vi var såklart lite förvirrade var vi skulle köpa biljett? Vi tittade oss omkring och till sist hittade vi rätt kö, det blev en stunds väntan innan det var dags att köra ombord. Lite kaotiskt kändes det när alla på nästan samma gång skulle köra ombord men allt gick väl och även vi kom med över till Sicilien.

 Santa Lucia i sin hemstad Siracusa.

Lava från Etna.

Boende strax utanför Taormina

Vi hade bokat boende strax norr om  Catania / Marsala. Vi bodde precis vid en stenig strand och hann med lite sol och baddagar samtidigt som vi gjorde några utflykter i närområdet. Vi besökte givetvis den vackra staden Taormina med hisnande vy över Medelhavet. Det blev även en förmiddag i Lucias hemstad Siracusa samt en liten bilutflykt till vulkanen Etna.

Taormina väl värt ett besök

En förmiddag tog vi bilen upp till den mysiga staden Taormina, som är en brant liten stad som ligger på en klipphylla 200 meter ovanför Naxosbukten. Vi lyckades hitta en parkeringsplats för ett par timmar och strosade runt bland de många småbutikerna som ligger utmed huvudgatan Corso Umberto, här finns även ett stort utbud av kaféer, restauranger och pizzerior. Skulle man vilja bada kan man ta en linbana ner till stranden Isola Bella.

Stranden i Marsala

I Messinas hamn låg det en hel del fina båtar.

Efter tre dagar tog vi färjan tillbaka till fastlandet och fortsatte mot östra delen av Italien. Färjeöverfarten mellan Messina och det italienska fastlandet tar cirka 45 minuter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 + 18 =