Roadtrip Sicilien: Palermo – Cefalú

 Sommarens resa blev fly & drive Sicilien under två veckor. Vi startade såklart från Arlanda med direktflyg till Palermo, mycket skönt att slippa mellanlandingar, det tog bara dryga tre timmar så var vi framme. Våra första nätter tillbringade vi i Palermo – Siciliens huvudstad. Vi landade ganska sent på kvällen, lite svårt att hitta hotellet då vår gps började krångla, men efter en stunds letande hittade vi rätt.

Palermo

I Palermo bodde vi mitt i centrum i ett ganska livat kvarter, som tur var bodde vi på sjunde våningen men det var ändå ganska lyhört. Trots en ganska livad natt var vi uppe hyfsat tidig på söndagmorgon för att orka se så mycket som möjligt innan värmen slog till för hårt.

Sightseeing i Palermo

Vi promenerade runt i Palermo, vilket nog är det lättaste sättet för att ta sig runt till de olika sevärdheterna så länge man orkar, för det blir hett så här i mitten av juli. Allt är kanske inte så vackert, men på italienska blir det fula ändå vackert.Storstad är alltid jobbigt särskilt på sommaren, men självklart ville vi försöka se så mycket som vi bara orkade. Det blev en lång dag till fots i Palermo och när fötterna till sist sved av svett och smärta satte vi oss på en sightseeingbuss för att få en helhetsbild av staden.

De stackars fötterna.

Äntligen dags för lunch och ja var man än befinner sig i Italien så är ett säkert – pasta!

Vi kör mot Cefalú

Morgonen därpå lämnade vi det heta Palermo för att bara färdas dryga 7 mil till den trevliga badorten Cefalú. Då vår Gps nästan var helt död var vi lite oroliga hur vi skulle hitta vårt hotell som hade adressen Lungomare…alltså vid havet, aldrig tidigare har det hänt att Gps:n urartat och att ta med vägbeskrivningar för att hitta hotellet  har inte funnits i min värld. Med facit i hand kan det vara bra att gardera sig med dessa ifall… Vi ville inte heller köra motorväg eftersom jag verkligen ville se alla småstäder som finns i mängder runt om på Sicilien. Dessa små orter/städer ser inte så mycket ut på kartan men är relativt stora när man kör igenom dem och det tar tid.

Väl framme i Cefalú och hotell Riva del Sole fick vi äntligen en fin eftermiddag med bad och sol.

Cefalú

Snart blev det seneftermiddag och kväll i den trevliga badorten Cefalu som har både trevlig strand och en riktigt fin gammal stadskärna med massor av restauranger. Gammal som ung i Italien, alla går ut. Det är så fint att se hur de unga tar hand om de gamla, alla har en plats. Kanske är det även så att de äldre också alltid ställer upp för de yngre familjerna och hjälper till med barnen och annat.

Något som förstör den romantiska stämningen är alla dessa sopor, förstår inte varför det ska vara så svårt att fixa detta. Cefalu är kanske lite väl turistisk men ändå så underbar att man bara smälter, särskilt strax innan solen går ned och den magiska stunden infinner sig.

Populärt färdmedel – vespa

Underbar kväll i Cefalú på balkongrestaurang med finfin vy utöver Medelhavet!

Efter två dagar var det dags att lämna Cefalú för lite bilåkning igen. Det blev ganska små etapper och denna gång bara dryga tretton mil eftersom vi undvek motorvägen och körde på de mindre vägarna tog det förstås betydligt längre tid att köra då småorterna var fyllda av bilar överallt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 × två =