Bilresa på SicilienItalienSicilien

Vi besöker storstaden Palermo och kör vidare mot romantiska Cefalú på Sicilien

 Sommarens resa blir en  fly & drive Sicilien under två veckor. Vi startar från Arlanda med direktflyg till Palermo, mycket skönt att slippa mellanlandningar. Det tar bara dryga tre timmar med flyget så är vi framme. Våra första nätter tillbringar vi i Palermo – Siciliens huvudstad.

Vi landar ganska sent på kvällen och det är lite svårt att hitta hotellet när vår Gps börjar krångla, men efter en stunds letande hittar vi rätt.

Palermo

I Palermo bor vi mitt i centrum i ett ganska livat kvarter, som tur är bor vi på sjunde våningen men det är ändå ganska lyhört. Trots en ganska livad natt är vi uppe hyfsat tidig på söndagsmorgon för att orka se så mycket som möjligt innan värmen slår till för hårt.

Sightseeing i Palermo

Vi promenerar runt i Palermo, vilket nog är det lättaste sättet för att ta sig runt till de olika sevärdheterna så länge man orkar, för det blir hett så här i mitten av juli. Allt är kanske inte så vackert, men på italienska blir det fula ändå vackert.

Storstad är alltid jobbigt särskilt på sommaren, men självklart vill vi försöka se så mycket som vi bara orkar. Det blir en lång dag till fots i Palermo och när fötterna till sist svider av svett och smärta sätter vi oss på en sightseeingbuss för att få en helhetsbild av staden.

De stackars fötterna.

Äntligen dags för lunch och ja var man än befinner sig i Italien så är ett säkert – pasta!

Vi kör mot Cefalú

Morgonen därpå lämnar vi det heta Palermo för att bara färdas dryga 7 mil till den trevliga badorten Cefalú. Då vår Gps nästan är helt död är vi lite oroliga hur vi ska hitta vårt hotell som har adressen Lungomare…alltså vid havet.

Aldrig tidigare har det hänt att Gps:n urartat och att ta med vägbeskrivningar för att hitta hotellet  har inte funnits i min värld. Med facit i hand kan det vara bra att gardera sig med dessa ifall… Vi vill inte heller köra motorväg eftersom jag så gärna vill se alla småstäder som finns i mängder runt om på Sicilien. Dessa små orter/städer ser inte så mycket ut på kartan men är relativt stora när man kör igenom dem och det tar tid.

Väl framme i Cefalú och hotell Riva del Sole får vi äntligen en fin eftermiddag med bad och sol.

Cefalú

Snart blir det seneftermiddag och kväll i den trevliga badorten Cefalu som har både en trevlig strand och en riktigt fin gammal stadskärna med massor av restauranger. Gammal som ung i Italien, alla går ut. Det är så fint att se hur de unga tar hand om de gamla, alla har en plats. Kanske är det även så att de äldre också alltid ställer upp för de yngre familjerna och hjälper till med barnen och annat.

Något som förstör den romantiska stämningen är alla dessa sopor, förstår inte varför det ska vara så svårt att fixa detta. 

Populärt färdmedel – vespa

Underbar kväll i Cefalú på balkongrestaurang med finfin vy utöver Medelhavet!

Cefalu är kanske lite väl turistisk men ändå så underbar att man bara smälter, särskilt strax innan solen går ned och den magiska stunden infinner sig.

Efter två dagar är det dags att lämna Cefalú för lite bilåkning igen. Det blir ganska små etapper och denna gång bara dryga tretton mil eftersom vi undviker motorvägen och kör på de mindre vägarna som tar betydligt längre tid att köra då småorterna är fyllda av bilar överallt.

2 svar på ”Vi besöker storstaden Palermo och kör vidare mot romantiska Cefalú på Sicilien

  • Var 1a gången i Juli.

    Hyrde bil och åkte runt ön.

    Rekommenderar Etna, Cefalu och såklart Taormina.

    Grym mat, vackert landskap och bra viner 🙂

    Här är vår resa:
    https://youtu.be/k9SWNfMk2VU

    Förhoppningsvis hjälpsam för den som funderar på att åka nästa sommar 🙂

    Svar
    • Vad roligt att du tittade in på min lilla resesida! Stort tack för din härliga och inspirerande film från Sicilien. Som jag längtar tillbaka när jag ser de underbara bilderna i filmen.
      Det är ett par år sedan vi var i Italien, men vi längtar ständigt dit. Hoppas verkligen vi snart kan resa som “vanligt” igen.
      Med vänlig hälsning
      Christina

      Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

femton + fem =