Västergötlands högsta topp – Galtåsen 361 meter över havet

Helt plötsligt går det av bara farten att leta efter den högsta toppen när vi passerar nya landskap. När vi under vår påskvecka gör en roadtrip i södra Sverige och kör i Västergötland letar jag fram var den högsta punkten i landskapet ligger. Vi befinner oss för tillfället i Bohuslän men ska vidare in  i Västergötland det blir en rejäl omväg för oss, men vad gör man inte för att göra en toppbestigning.

På väg mot Galtåsen som är Västergötlands högsta punk har vi stannat till i den trevliga staden Ulricehamn. Vi kör vidare på väg 40 mot Jönköping och knappt en mil öster om Ulricehamn tar vi av söderut, mot Kinnared. Vid korset mot Kinnared hittar vi en skylt mot Galtåsen som sitter vid ett par brevlådor, vi följer vägen som blir allt smalare och snart tar den slut. Här finns gott om utrymme att både vända och parkera.

Från parkeringsplatsen hittar vi ganska snart orangefärgade pilar som visar vägen till Västergötlands högsta punkt. Det är bara en kort sträcka att gå , knappt 500 meter så är vi framme.

Det är riktigt roligt när man gjort något litet extra för att uppmärksamma landskapets högsta punkt, som man har gjort här på Galtåsen. Här finns både svenska flaggan, informationsskylt och lite påskpynt.

Trevlig toppbestigning

Det har ju precis varit påsk och man har pyntat så fint med både färgglada fjädrar och små påskkycklingar. En rejäl skylt tillsammans med en svensk flagga visar var Västergötlands högsta punkt ligger. Strålande!

Det är alltså en riktigt lätt match att hitta Västergötlands högsta topp och konstigt nog blir vi så larvigt glada när vi når toppen utan minsta ansträngning. Det är just de här lätta topparna som gör att vi vill fortsätta detta lite tokiga äventyr att hitta flera toppar. Men vi vet ju att inte alla är så här lätta att finna.

Så trevligt att göra en toppbestigning i landskapet Västergötland.

Galtåsen i Västergötland blir vår fjärde högsta punkt av tjugofem möjliga. Kanske är det så att vi nu har hittat och bestigit de allra lättaste och att det väntar något tuffare utmaningar framöver.

Västergötlands högsta punkt: Galtåsen 361,4 m ö h

Plats: Öster om Ulricehamn

Svårighetsgrad: Mycket lätt

Läs mera: Skånes högsta punkt

Läs mera: Ölands högsta punkt

Läs mera: Upplands högsta punkt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

1 × 1 =