KalifornienRoadtrip Sydvästra USAUSA

Vinodlingar i Napa Valley

Under en roadtrip i norra Kalifornien kommer vi fram till Napa Valley, vi har bokat hotellövernattning i orten Napa som är en bra utgångspunkt om man vill besöka vingårdar. Vi har för avsikt att se oss omkring i det så omtalade vindistriktet, men tänker inte göra några vinprovningar. Vi vill ändå stanna till vid ett par vingårdar. Vi har haft en övernattning i den trevliga orten Napa och tar en lite tur genom Napa Valley.

Vi ger oss ut på en liten rundtripp bland vingårdarna i Napa Valley. Redan klockan tio på morgon sitter stora sällskap och provar vin på terasserna. För mig är vinprovning mycket små vinmängder men här bland vingårdarna känns det som publiken festar på rejält.

Något fundersam är jag över alla bilarna som står på parkeringsplatserna vid vingårdarna som vi besöker eftersom vinet flödar rejält och ingen verkar vara chaufför men tydligen har Kalifornien väldigt tillåtande alkoholgränser när det gäller bilkörning. Och det sägs att i Napa Valley ska de sämsta bilförarna finnas, här gäller det alltså att själv vara en vaksam bilförare och även om vingårdarna lockar med sitt fantastiska vin får vi allt låta bli.

Vi körde Napa Valley runt, startade i söder och rundade norra sidan för att sedan köra tillbaka mot Napa igen. Vi körde förbi många vackra vingårdar där man bara kan hoppa in, prova och köpa gårdens vin och köra vidare till nästa vingård.

 

Castello di Amoroso
En av alla vingårdar som jag gärna ville se var Castello di Amoroso, en fejkad medeltidsborg som enligt tidningen Vagabond man absolut kan missa. Men jag är lite av den åsikt att det ändå kan vara kul att se vad andra dissar och lite orättvis tycker jag nog att denna sågning är när vingården ligger vackert med magnifik utsikt över dalen men förstås väldigt turistigt.

 

Förmiddagen rusar som vanligt i väg alldeles för fort och målet för dagens resa är att även ta oss till San Francisco. Häftigt blir det när vi kommer in i staden via Golden Gate Bridge norrifrån, som vanligt ligger bron i dimma. Jag undrar när den bästa tiden är att besöks Golden Gate egentligen?

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

13 + 5 =