Roadtrip Sydvästra USAUSA

Vilodag i San Francisco!

Det ska bli en vilodag utan bilkörning och i San Franciscos innerstad är det bästa att promenera eller ta bussen om man ska ge sig iväg en längre bit. Vi startar vid halv tiotiden på Lombard Street där vi bor centralt på ett lite halvdant hotell men med gratis parkering och frukost, hela hotellet andas Sverige, här verkar vara ett populärt hotell för svenskar på besök i San Francisco.

Vi lämnar av bil och resväskor och tar oss till Union Square för att titta lite i butiker och kanske ta en Cable Car tillbaka till Fisherman’s Wharf, men mitt tålamod med långsamma köer gör att vi struntar i den flera hundra meter långa kön och promenerar istället uppför och nedför i backarna. Vi var ju här för två år sedan och har redan testat de fina kabelspårvagnarna, dessutom känns det riktigt bra att få röra på sig efter all bilåkning. Det gör inget alls att gå från den ena sidan till andra sidan här i San Fransisco.

Den mycket krokiga Lombard street, ja faktiskt världens krokigaste gata. Hit vallfärdar både bilar och människor för att antingen köra eller promenera nedför gatan. Faktiskt är  det lite roligt att beskåda den riktigt krokiga och smala gatan.

Ordning och reda, för att det ska fungera finns polis på plats.

Nedför går det alltid lätt, vi passerar China Town och kommer ner till Fisherman’s Warf lagom till lunch.  Vi får äntligen vila de ömmande fötterna en stund innan vi går vidare till den så omtalade Pier 39. Vi är inte ensamma på Pier 39 precis det är tokmycket turister överhuvudtaget här i San Francisco särskilt när det är helg. Vi trängs förstås med alla andra ute på Pier 39, men de berömda sjölejonen som brukar ligga och sola sig på bryggan är inte många den här söndagseftermiddagen.

Restaurang Franciscan

Någon direkt vilodag blir det inte riktigt med nära 25 000 steg på stegräknaren och då har vi har ännu ett pass kvar när vi ska ge oss ut igen för att äta middag, kanske stegräknaren kommer upp på över 30 000 steg idag och då blir det rekord.

Vi har redan bestämt vart vi ska gå, det ska absolut bli restaurang Franciscan som vi blev mer än överförtjusta i när vi var här för två år sedan. Tyvärr har vi inte bokat bord så det blir en lång väntan innan vi äntligen får in maten. Den är ändå så värd att vänta på, skaldjur i alla dess former och underbart tillagade. Jag tror inget slår den här stället. Utsikten är inte heller dum utöver San Francisco – bukten och Alcatraz Island. Ja, att vänta en stund gör absolut inget även om det andra kvällen tog nästan en hel timme innan vi fick ett bord.

Fantastiska små tavlor från en svunnen tid pryder väggarna på restaurangen.

Maten är fantastisk och här äter vi gärna igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

1 × fem =