FloridaRoadtrip USA - Från kust till kustUSA

Key West – Floridas sydligaste juvel

Vi är på väg till Floridas sydligaste spets. Dagens roadtrip är kort, bara 161 miles att köra (ca 25 mil). Det är ganska mycket trafik den här lördagsförmiddag så det tar lite längre tid än vi tänkt. Jag är så nyfiken på hur det kommer att se ut så här långt söderut i Florida. På kartan ser Florida Keys riktigt spännande ut när en kedja av små korallöar sträcker sig från Floridas spets och rakt ned sydväst ut i havet. Key West ligger längst ut och är den sydligaste staden i USA, bortsett från Puerto Rico och Hawaii.

Innan vi kommer ned till Key West kör vi förbi flera fiske- och badorter på Oversea Highway. 

Utmärkt boende

Tidigt på eftermiddagen är vi framme och checkar in på ett förbokat motell. Det är första gången vi provar motell och det visar sig vara helt okej. Vi bor perfekt nära Duval street som är den stora gatan där alla sevärdheter finns.

Trots att inte solen skiner hela tiden är det riktigt varmt och kvavt och egentligen vill vi inget annat än hoppa i havet. Tyvärr är inte statsbeachen särskilt rolig så vi hoppar över badet och tar itu med Duval street direkt.

Efter en kort promenad nedför Duval st, hittar vi det legendariska Sloppy Joe´s Bar. Självklart stannar vi till och tar varsin öl på Ernest Hemingways stambar.

 

Snabba oväder drar förbi

När vi är klara på the Sloppy´s går vi ner mot havet och konstaterar att det nog kan bli oväder. Mycket riktigt när vi en stund senare återigen traskar nedför Duval st för lite middag kommer ett riktigt oväder in. Regnet öser verkligen ner och vi får stå och trycka i en trappuppgång för att undkomma alla blixtar och ösregnet. Ganska snart drar ovädret bort och vi hittar till den restaurang som motellpersonalen så vänligt rekommenderat oss.

Mysig restaurang i vackert trähus.

I Key West finns så otroligt vackra trähus, många från 1800 – talet.

Utanför restaurangen Grand som verkligen är värt ett besök har vi fin utsikt över Hard Rock Café som tydligen har nypremiär denna kväll och det är en riktig feststämning.

Många snygga “tjejer”, poserar glatt på Duval st.

Härligt liv i Key West

Glad och härlig stämning är kvällslivet i Key West, men inte alls med samma tryck som i Miami Beach. Det finns många små trevliga butiker med blandad shopping och det är ganska billig trots många turister.

Bad och sol

Lite strandläge, vill vi ändå ha innan vi fortsätter resan.  Vi låter bilen stå och tar en promenad till Key Wests public beach. Det är kanske inte världens bästa strand utan faktiskt ganska stenig men det är underbart varmt i vattnet. Annars är ju Key West känt för sitt kristallklara vatten, vita sandstränder, bra dyk och snorklingsmöjligheter om man tar en båttur ut till revet. Det ska även finnas haj men av den vänligare sorten sandhaj.

Efter en skön vilodag utan bilkörning vandrar vi åter tillbaka till vårt boende. Det är så mysigt att promenera på Whitehead street där det ligger fantastiskt vackra trähus i lummiga trädgårdar. 

Ernest Hemingways hem

Vi kommer förbi Ernest Hemingways hem. Vi tittar en stund utanför huset och har svårt att bestämma oss om vi ska gå in eller inte. Vi struntar i att göra något besök det blir bara några bilder, men det ser ut att vara ett mycket fint hus med en härlig trädgård. Hemingway bodde här på 1930 – talet och var då i sin mest produktiva tid när det gällde skrivandet.

Alla hus är inte lika stora och imponerande som Hemingways men ser ändå så gulliga och fina ut i all sin enkelhet.

Vi återkommer gärna till Key West

Key West känns som ett ställe vi gärna kan tänka oss se lite mer av men på den här resan stannar vi max två nätter på varje ställe. Det tar ju minst ett par dagar om man ska se allt av värde och alla måsten man bör göra enligt guideböcker och andra resesajter.

Roligt att ändå ha varit här och något som är ett absolut måste är att äta pinfärsk fisk och skaldjur som smakar helt underbart här. Den fantastiska Key Lemon Pie  vill vi förstås inte heller missa.

Snart är det kväll igen och vi tar en sista tripp på Duval st. Middag med hummer, smakar gudomligt och är mycket prisvärt.

Nästa morgon är det dags att sig av mot Mexikanska golfen. Om man inte tar båten så måste man köra tillbaka till Miami för komma över på den västra sidan av Florida.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

18 − sexton =