ArizonaRoadtrip USA - Från kust till kustUSA

Vi färdas många mil genom Texas, New Mexico och till sist är vi i Arizona

Morgonen startar redan klockan sex med frukost på hotellet innan det är dags för en riktigt lång resdag i bilen. Strax efter klockan sju lämnar vi Galveston och påbörjar vår långa färd upp mot Flagstaff i Arizona. Vi hamnar i en del infartstrafik in mot Houston men som trots allt rör sig framåt.

Vi kör förbi de vackra skyskraporna i Houston igen som nu hamnar på rätt fotosida i bilen. Det tar ändå ganska lång tid att komma ur den intensiva trafiken i Houston. Vi har för avsikt att försöka komma så långt som möjligt denna dag för att kunna ta det lite lugnare nästkommande dag.

Resans värsta dag

Det blir en ganska tröttsam dag i bilen och när vi stannar för lite paus är det grymt hett i Texas. Karakteristiskt för landskapet är de små söta oljeborrarna som står lite här och där ute på fälten. Att köra bil i Texas betyder riktigt långa sträckor men vad är en roadtrip i USA om man inte får köra de ändlösa sträckorna mile efter mile. 

Framåt kvällningen kommer vi fram till Lubbock som passar bra för oss och vi tar in på första bästa hotell.

Ny dag och nya tag

Nästa morgon är vi återigen uppe redan klockan sex. Vi har hela 103  mil att köra men dagens resa känns betydligt lättare tros att den blir hela 11 mil längre än gårdagens.

Naturen förändras när vi lämnar Texas och kör in i delstaten New Mexico. Miljön blir mer kuperad, bergen ser så levande och häftiga ut. Förvisso blir det mer trafik nu när vi kommer ut på gamla Route 66 eller som den nu heter Interstate 40. Man kan ju fortfarande åka vissa sträckor på route 66 och på google map står det både 66 & 40.

Här och där drar det ihop sig till oväder. Det blir svart på himlen och man kan se hur regnet vräker ner uppe i bergen.

Tiden är på vår sida

Till sist kommer vi äntligen fram till Arizona & Flagstaff vi checkar in på vårt förbokade motell-hotell. Vi har verkligen passerat rekord i att åka bil på en och samma dag vad det gäller antal mil, efter dagens bilfärd. Tidsmässigt gör vi en riktigt bra vinst då vi passerar två tidszoner och helt plötsligt är klockan bara tre på eftermiddagen istället för fem och dagens långa bilresa blir som bortglömd.

I nordost dyker plötsligt ett riktigt oväder upp. Vi hinner springa över vägen och äter middag på en riktig femtiotalsrestaurang, ovädret drar förbi…snart är allt som vanligt igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tretton + 9 =