Roadtrip USA – Texas – New Mexico – Arizona

 

Morgonen startade redan klockan sex med frukost  på hotellet innan det var dags för en  riktigt lång resdag i bilen. Strax efter klockan sju lämnade vi Galveston och påbörjade vår långa färd upp mot Flagstaff i Arizona.

Vi hamnade i en del infartstrafik in mot Houston men som trots allt rörde sig framåt. Vi körde förbi de vackra skyskraporna i Houston igen som nu hamnade på rätt fotosida i bilen.

Det tog ändå ganska lång tid att komma ur den intensiva trafiken i Houston. Vi hade för avsikt att försöka komma så långt som möjligt denna dag för att kunna ta det lite lugnare nästkommande dag.

Det var en ganska tröttsam dag i bilen och när vi stannade för lite paus var det grymt hett i Texas. Karakteristiskt för landskapet är de små söta oljeborrarna som står lite här och där ute på fälten. Att köra bil i Texas betyder riktigt långa sträckor men vad är en roadtrip i USA om man inte får köra de ändlösa sträckorna mile efter mile. 

Framåt kvällningen kom vi fram till Lubbock som passade bra och vi tog in på första bästa hotell.

Nästa morgon var vi återigen uppe redan klockan sex. Vi hade hela 103 sv mil att köra men dagens resa kändes betydligt lättare tros att den var hela 11 mil längre än gårdagens. Naturen förändrades när vi lämnade Texas och körde in i delstaten New Mexico. Det blev mer att se på naturen blev mer kuperad, bergen såg så levande och häftiga ut. Förvisso blev det mer trafik nu när vi kom ut på gamla Route 66 eller som den nu heter Interstate 40. Man kan fortfarande åka vissa sträckor på route 66 och på google maps står det både 66 & 40.

Här och där drar det ihop sig till oväder. Det blir svart och man kan se hur regnet vräker ner uppe i bergen.

Till sist kom vi äntligen fram till Arizona & Flagstaff vi checkade in på vårt förbokade motell-hotell. Vi hade verkligen passerat körrekord vad det gäller antal mil, efter dagens bilfärd. Tidsmässigt gjorde vi en riktigt bra vinst då vi passerade två tidszoner och helt plötsligt var klockan bara tre på eftermiddagen istället för fem och dagens långa bilresa var som bortglömd.

I nordost dyker plötsligt ett riktigt oväder upp. Vi hinner springa över vägen och äter middag på en riktig femtiotalsrestaurang, ovädret drar förbi…snart är allt som vanligt igen.

Vi somnade gott efter denna riktigt långresa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 × 1 =