Miami Beach i Florida

Mot Miami Beach

Vi startar tidigt från den mysiga staden Savannah i delstaten Georgia, eftersom vi ska vi köra ganska långt, 505 miles (81 mil). Det är lite tråkiga vägar ned till Florida och det blir betydligt varmare ju längre söder ut vi kommer. Trots den långa resa går det ändå ganska snabbt och belöningen låter inte vänta på sig, wow vilket ställe – Miami Beach!

Vilken beach – Miami Beach

Äntligen efter många timmar i bilen kastar vi oss ner på den enorma beachen. Härligt är det minsta man kan säga åtminstone om man gillar hav, bad och strand är Miami Beach en av de bästa världar.

En rolig detalj här på beachen är alla de färgglada livvaktshytterna med sin personliga färg och stil.

Vi hittar vårt hotell som ligger i den lite lugnare delen av Ocean Drive på South Beach. Inte långt från hotellet är det dock hålligång och efter dagens strandliv fortsätter eftermiddagen med afterbeach.

På Ocean Drive ligger mängder av fantastiska hotell, barer, restauranger och häftiga bilar.

Alla de häftiga bilarna som kör omkring på Ocean Drive är också helt i stil med Miami Beach.

Så kommer kvällslivet igång och det blir livat.  Art Deco – stilen här i Miami kan man se över hela South Beach. Många hotell är ju från 1920 och 30 – talet då déco-stilen är mycket populär.

Restaurangerna fyller snabbt sina bord.

Det är ordentligt livat på både Ocean Drive men även parallellgatan bakom där det finns en hel del bra shopping. Tyvärr stänger butikerna klockan nio på kvällen och det är väl just vid den tiden när man vill börja shoppa. Vi längtar efter en hel vilodag ute på beachen och somnar mycket tidigare än alla andra.

Vi var först uppe av alla hotellgästerna och åt frukost redan klockan åtta var vi pigga och någon timme senare var vi nere på beachen. Körfri-dag, skönt!

Det är tomt på beachen trots att klockan har passerat nio på morgonen har vi hela stranden för oss själva. Vi hyr sängar och parasoll sen tillbringar vi hela dagen på beachen.

Efter lunch fylls stranden som då blir  full av liv och rörelse.

Nästa morgon är det åter dags att bila, dagens resa gick till Key West. Först full tank! 

För att komma till och från Miami Beach som ligger på en smal ö utanför själva Miami passerar vi hamnen. Kanske blir det kryssning någon gång i framtiden,  nu hittar vi i alla fall till fartyget som verkar vara helt okej.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fjorton − 5 =