FloridaRoadtrip USA - Från kust till kustUSA

Ett tvådagars besök i Miami Beach, Florida

Vår nästa destination på vår roadtrip genom USA är Miami Beach i Florida. Vi måste starta hyfsat tidigt från den mysiga staden Savannah i delstaten Georgia, eftersom dagens resa blir ganska långt, 505 miles (81 mil). Det är lite tråkiga vägar ned till Florida och det blir betydligt varmare ju längre söder ut vi kommer. Trots den långa resa går det ändå ganska snabbt och belöningen låter inte vänta på sig, vi älskar Miami Beach från allra första stund.

Vilken beach – Miami Beach

Äntligen efter många timmar i bilen kastar vi oss ner på den enorma beachen. Härligt är det minsta man kan säga åtminstone om man gillar hav, bad och strand så är Miami Beach en av de bästa världar.

En rolig detalj här på beachen är alla de färgglada livvaktshytterna med sin personliga färg och stil.

Hotell på Ocean Drive

Vi hittar vårt hotell som ligger i den lite lugnare delen av Ocean Drive på South Beach. Inte långt från hotellet är det dock hålligång och efter dagens strandliv fortsätter eftermiddagen med afterbeach.

På Ocean Drive ligger mängder av fantastiska hotell, barer, restauranger och häftiga bilar.

Alla de häftiga bilarna som kör omkring på Ocean Drive är också helt i stil med Miami Beach.

Så kommer kvällslivet igång och det blir livat.  Art Deco – stilen här i Miami kan man se över hela South Beach. Många hotell är ju från 1920 och 1930 – talen när déco-stilen var mycket populär.

Restaurangerna fyller snabbt sina bord.

Det är ordentligt livat på både Ocean Drive men även parallellgatan bakom där det finns en hel del bra shopping. Tyvärr stänger butikerna klockan nio på kvällen och det är väl just vid den tiden när man vill börja shoppa. Vi längtar efter en hel vilodag ute på beachen och somnar mycket tidigare än alla andra.

Vi är först uppe av alla hotellgästerna och äter frukost redan klockan åtta. Någon timme senare är vi nere på beachen. Körfridag, skönt!

En härlig dag på beachen

Det är tomt på beachen trots att klockan har passerat nio på morgonen har vi hela stranden för oss själva. Vi hyr sängar och parasoll sen tillbringar vi hela dagen på beachen.

Efter lunch kommer badgästerna och då blir det verkligen livat här på stranden.

Dags att fortsätta söderut, men först måste det tankas.

För att komma till och från Miami Beach som ligger på en smal ö utanför själva Miami passerar vi hamnen. Kanske blir det kryssning någon gång i framtiden, nu hittar vi i alla fall till fartyget för en sådan kryssning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

17 − 17 =