GeorgiaRoadtrip USA - Från kust till kust

Savannah i staten Georgia och tv-serien “Savannah” blir verklighet

Efter att ha sett en tv-serie med namnet Savannah på tidigt 1990-tal som jag blev så förtjust i att jag bara måste kolla in om Savannah var lika mysig och sockersöt i verkligheten som i tv – serien. Nu är det ju ganska många år sedan tv-serie visades så jag har faktiskt glömt bort all handling men det som fascinerade mig var nog de härliga bilderna av staden Savannah. Och nu när vi är så nära måste vi såklart stanna till här för att se om min bild stämde med verkligheten.

Jag kollar upp i guideboken innan vi bokar rum och Savannah ska absolut vara en riktigt fin och sevärd stad att besöka även om man inte ens har sett tv-serien Savannah.

Vi anländer till Savannah via en häftigt bro.

Hotel Indigo Savannah Historic District

Hotellet vi bokat ligger mitt i stan med perfekt läge, det vill säga nära till allt. I Savannah finns många vackra parker och mycket fina hus. Den trevliga gågatan “the River Street” ligger precis vid floden där det finns mängder av restauranger och möjlighet till lite shopping.

Sightseeingbuss

För att slippa promenera tänker vi att det kunde sitta bra med att åka sightseeingbuss. Tyvärr blir det riktigt dyrt (64 USD) och innan jag vet ordet av har maken slängt fram kreditkortet och bussturen är betald.

Bara att hoppa på bussen och hoppas på det bästa. Det visar sig bli en långtur på dryga två timmar, upp och ner på varenda gata i hela Savannah, i priset ingår olika stopp där man har möjlighet att gå på museum, shoppa och lite annat. Ja det blir nog årets sämsta köp, det hade verkligen räckt att vi tagit vår egen bil och kört runt i trevliga och mysiga Savannah.

Framåt kvällningen när bussturen är slut går vi ned mot the River street, en kort promenad från hotellet för att äta middag. Nere vid vattnet är det en hel del folk och det är verkligen dagens höjpunkt att få njuta lite av Savannah.

Vi hittar  en jättemysig restaurang med trevlig utsikt över the River.

Efter middag blir det promenad utmed “the River” där enorma lastfartygen flyter igenom kanalen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

1 × tre =