Roadtrip USA - Från kust till kustSouth CarolinaUSAWashington D C

Från New York mot Washington D C och vidare mot Myrtle Beach

Lite läskigt känns det att ge sig ut i New Yorktrafiken men ändå lugnt eftersom alla håller sig i sina filer, inte alls som i t ex Italiens storstäder där man kastar sig in och ut i alla filer och struntar i om man får en buckla på bilen. Lite nervöst blir det när vi återigen började närma oss Manhattan – inte bra alls. Jag har visst programmerat in Washington på Gps:n, men det känns som om vi är på väg någon annanstans.Vips så kör vi innanför tullen på Manhattan och där tar det stopp, otroligt många bilar och mer eller mindre stopp vid varenda gatukorsning. Jäkla Gps!

Den mänskliga faktorn

Nu förstår ju även jag att Gps:n inte gör sådana fel det beror ju förstås på den som programmerat Gps:n – jag alltså! Jag hade såklart programmerat in Washington i New York – inte så smart. Efter en snabb justering kommer vi äntligen ut från New York och sätter fart mot Washington D C.

Allt tar tid

Redan första dagen på vår roadtrip inser vi att det här kommer att ta tid. När jag planerade den här resa tittade jag  på bland annat Google Map för att se avstånd och den tid det tar för att ta sig mellan de städer vi vill besöka. Det har ju alltid fungerat förr, när vi rest mycket i Europa. Nu känns trafiken väl långsam och det blev lite köer här och var. Inga stillastående köer men det tar ändå sin tid.

Enligt Google Map är det 238 miles ca 38 svenska mil. Detta bör ta ungefär fyra timmar. Det gör det också men vi stannar till någon gång då och då för lite rast och lunch. Framåt fyratiden på eftermiddagen rullar vi in i den amerikanska huvudstaden Washington.

Boende på Comfort Inn Downtown DC Convention Center

Vi har bokat boende hemifrån som känns ganska centralt eftersom vi bara har eftermiddagen och kvällen på oss för att hinna se så mycket som möjligt. Det är en bit att promenera till bland annat Vita Huset men priset för det trevliga rummet med frukost är helt okej, parkeringen är dock dyr som alltid när man bor i storstad.

Vita Huset

Eftersom vi bara stannar här en natt måste vi begränsa oss se t ex Vita Huset och kanske Washington Monument. På det hotell vi bor får vi en bra karta och ringar in de olika platserna  som vi vill se och det är bara att sätta på sig gympaskorna och promenera ut på gatorna.

Ganska snart kommer vi fram till Vita huset, det ser lite mindre ut än jag trott. Vi tar lite bilder och hänger här en liten stund. Mycket turister är det förstås men alla får plats och vi kan alla ta några ensambilder på oss själva tillsammans med Vita huset.

Lite sightseeing

Många stora och vackra byggnade finns det i landets huvudstad. Jag har även läst i min guidebok att det ska finnas fantastiska museer med fritt inträde men det har vi  inte tid med. Nästa mål för eftermiddagen blir Washington Monumentet, ett landmärke som syns överallt i Washington.

Vi tar en sväng dit för att ta lite bilder ingen idé att gå för nära då blir det svårt att få med den höga byggnaden på bild. Monumentet är 170 meter högt och gjort av 36 000 bitar av marmor och granit. 

Matdags

På långt håll ser vi Capitolium som anses vara stadens främsta symbol. När eftermidaggen övergår till kväll och vi börjar bli hungriga är det dags att leta efter restaurang. Vi hittar ganska snart en trevlig utservering och vi hinner precis få ett bord innan det blir fullsatt.

Mot Myrtle Beach – South Carolina

En ny morgon och vi packar in oss i bilen igen. Dagens resa går mot havet, mot Myrtle Beach i South Carolina. Vi lämnar trevliga Washington som absolut kan vara värd att besöka igen även om jag inte direkt är överförtjust i storstad finns här så mycket kvar att se.

 På väg ut ser vi Jefferson Memorial.

Plötsligt blir det dags att tanka, inga problem. Full tank 45 dollar, cirka 300 svenska kronor(2014).

Framme i Myrtle Beach

Dagens etapp blir betydligt längre än gårdagens. Vi kör in i delstaten Virginia där vi passerar Maryland och tar av mot North Carolina och vidare nedåt mot South Carolina. Lite väl lång dag i bilen blir det, särskilt de sista femton milen får köras på mindre vägar och vi råkar även ut för ett riktigt oväder. Himlen fullkomligt öppnar sig med blixtar som korsar himlen i någon timme, typiskt när vi bara vill sola och bada. 

Äntligen framme kastar vi oss ut på balkongen och njuter av riktig fin havsutsikt.Vädret har stabiliserat sig och vi skyndar oss ut på den fina beachen.

Inte alls något dumt ställe, Myrtle Beach. Kanske lite tråkiga hus som pryder stranden men bortsett från det är Myrtle Beach ett toppenställe.

Redan nästa morgon är det dags att lämna Myrtle Beach badparadis men först hinner vi med ett dopp i ett härligt och varmt Atlanten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

femton − elva =