LouisianaRoadtrip USA - Från kust till kustUSA

Vi besöker New Orleans i Louisiana

Efter en rejäl sovmorgon och promenad på stranden i Fort Walton Beach ger vi oss iväg mot New Orleans. Dagens biltur är inte alls så lång, redan tidigt på eftermiddagen kommer vi fram till New Orleans. Vi lämnar nu Florida, passerade delstaterna Alabama och Mississippi, till sist kommer vi fram till New Orleans i Louisiana.

Jag har bokat hotell mitt i stan och vi använder säkert en timme för att ligga i kö de sista kilometerna. När vi hittar hotellet och checkar vi oss själva samt bilen i ett dyrt parkeringsgarage tar vi oss ut på stan. Bara fem minuters promenad från hotellet ligger de omtalade French Quarters, vi väljer att spendera vår korta tid i New Orleans där. Det är rejält hett vilket gör att vi till en början flanerar lite planlöst men dras mot vattnet – Mississippifloden.

På vår promenad genom French Quarters myllrar det av folk och inte minst musik. I varje gatuhörn spelas det live, riktigt bra musik en slags blandning av jazz och blues. 

Ganska snart hittade vi den mytomspunna Bourbon Street, ska vara syndens gata. Nu i dagsljus känns det väl inte så syndigt men gatan sjuder av liv och stämning. De vackra husen med sina karakteristiska smidejärnsprydda balkonger är det som drar till sig vår uppmärksamhet.

Barer finns det gott om.

En häftig orkester lirar häftig jazz de bara öste på i denna hetta vid Jackson Square. Hela området som ligger nära Mississippi River är en livfull mötesplats där det vimlar av konstnärer och massor av musiker som underhåller oss turister. 

Väl nere vid floden utspelades det dramatik med högsta polisberedskap.

En man kommer simmande i den riktigt skitiga Mississippifloden. Va kan man bada i Missisippifloden?

Nej verkligen inte, det får man inte göra.  Poliserna vill dock inte hoppa i och hämta in mannen. Det hela ser ju inte så allvarligt ut men inte så långt bort väntar en stor färja att få passera i det smala sundet. Den vill förstås inte vänta alltför länge.

Poliser springer av och an på strandpromenaden man väntar tydligen på en polisbåt.

Mängder av människor har samlats för att se den spännande upplösningen. Även ambulans och brandkår dyker upp men ingen gör något.

Mannen simmar sakta men säkert mot den kända Mississippiångaren Natchez. Båten har precis lagt till och håller på att tömmas på passagerare. En rådig besättningsman kastar ut en livboj men det går segt att få upp den stackars mannen. Han verkar dock inte vara skadad utan ser snarare väldigt munter ut.

  Nu kommer äntligen polisbåten och den stackars mannens badtur är definitivt slut.

Mannen försätts med handbojor och det väntande fartyget kan fortsätta sin färd – slutet gott allting gott!

Den vackra ångbåten Natchez påminner om flodresorna från förr, glansdagarna ska ha varit under tiden mellan 1830 – 1860 då det fanns minst ett trettiotal ångbåtar här längs kajen.

Senare på kvällen var det dags att äta middag och vi hittade en supertrevlig restaurang på Bourbon st.

Det är verkligen något visst med New Orleans och det är svårt att inte ryckas med i den sköna stämning som råder här. Det är ordentlig fest på gatorna i New Orleans och som får nattlivet i både Miami Beach och Key West att blekna.

 En ny morgon väntar, det är den 4 juli och USA s nationaldag. Vi ska lämna New Orleans och köra vidare upp mot Mississippifloden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

19 + elva =