FloridaRoadtrip USA - Från kust till kustUSA

Alligator, Sarasota och Fort Walton Beach på Floridas västkust

Vi lämnar trevliga Key West för en ganska lång dag i bilen. Dagens roadtrip är beräknad på nästan sju timmar och ungefär 600 kilometer, vi är alltså tvungna att köra tillbaka upp till Miami för att sedan köra rakt västerut. Ganska snart kommer vi till Everglades Nationalpark.

Vägen till Floridas västkust går ju genom träskmarkerna Everglades och när vi behöver rasta en stund stannar vi till vid en trevlig rastplats alldels vid vattnet. Vi går och småpratade om att här borde man kunna se krokodiler eller kanske alligatorer men jag trodde verkligen inte i min vildaste fantasi att det skulle dyka upp en livsfarlig alligator på en rastplats.

Men titta här då – plötsligt händer det. Tada….!

Kolla där då, sa jag till maken. Det är ju en krokodil men är det verkligen en riktig? Jovisst, en livs levande alligator på en rastplats i Florida! Jag kastar mig upp mot bilen, maken däremot får för sig att fota. Jag skriker åt honom att hopppa in i bilen, de där krokodilerna kan vara riktigt snabba, det har jag sett på TV!

Egentligen skulle maken ha fotat mig, kan inte fatta mitt helt irrationella handlande. När vi väl sitter i bilen kör maken ner mot vattenbrynet och jag fortsätter att skrika åt honom. KÖR! KÖR! Precis som om krokodilen skulle springa upp, kasta sig in genom det lilla öppna fönstret på bilen och dra ut mig. Nja kanske inte, men man kan aldrig riktigt veta. Såklart att jag ångrar mig nu så här efteråt, en liten stund hade vi kunnat stannat ändå.

Ja, vad säger man? Det är ganska tyst i bilen efter dagens stora händelse.

Ganska sent på eftermiddagen kommer vi fram till Sarasota. Jag har bokat hotell ute på Lido Sarasota en liten smal ö strax utanför Sarasota, här möts vi av en underbar strand och ett fantastiskt varmt hav.

Jag har bokat ett riktigt bra rum med front seeview. Någon timme får vi vid havet innan ett riktigt åskoväder återigen drar in.  Dessa oväder är helt i sin ordning så här mitt i sommaren. 

Ganska snart blir det fint väder och vi får en vacker kväll precis lagom till kvällsmaten på hotellets restaurang.

Morgonens frukost är väl lite väl häftig för min smak, men ju längre tid vi spenderar i USA desto mer vänjer vi oss att äta rätt så mycket mat.

Redan nästa morgon är det dags att lämna superhärliga Sarasota hit är jag tvärsäker på att jag vill återkomma. Det är så himla mysigt här.

 Det blir återigen riktigt lång resedag, dagens etapp blev hela 780 kilometer. Visssa dagar är lättare än andra att köra långt och vet man att man ska stanna två nätter är det okej att ha en riktigt lång resdag.

Efter dagens bilresa är vi i Panhandle Floridas västligaste belägna område i, Fort Walton Beach. En riktigt fin beach men vattnet är inte lika klart som i Sarasota och dessutom lite kallare. Inte iskallt, kanske si så där en tjugofem grader, den karibiska värmen har vi nu lämnat bakom oss.

Vi la oss direkt i solstolen. Jag har turen att få se en stor sköldpadda vid mitt första dopp tyvärr har jag inte kameran med när jag badar.

Skönt att ta det lugnt men Fort Walton är inte ett ställe helt i min smak även om sanden är kritvit och vi bor riktigt bra med bästa vy på femte våningen.

Lite häftig variant av solbäddar en helt ny typ för mig.

Vi får en hel dag med vila på beachen och kvällens middag intas på ett helt galet ställe som är omåttligt populärt. Ganska lång väntetid för att få ett bord men väl där så var seafood-pastan helt magisk.

Hotellfrukost, riklig och söt.

Fort Walton Beach – härligt på sitt vis!

Efter två dagars vilande på stranden är det dags att lämna badlivet för New Orleans – Mississippi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fem × 3 =