Roadtrip USA – Grand Canyon Arizona

Det är bara dryga tio mil upp till Grand Canyon från Flagstaff men det är alltid bra att vara ute tidigt på förmiddagen då man ska se och göra saker som finns på de stora turistställena.

Ganska snart kom vi till den första utsiktplatsen. Inga riktiga staket utan man måste vara försiktig så man inte går för nära bergskanterna.

När vi gick där i godan ro och njöt av den fantastiska vyn fick vi syn på denna skylt. Hm – Rattlesnakes!!! Maken traskade glatt vidare medan jag kände mig betydligt mer oroad eller faktiskt skräckslagen! Jag såg skallerormar precis överallt ett litet rassel i en buske och jag kände; nej fy tusan! Kom att tänka på alligatorn och där varnade de inte ens med en skylt. Om det nu varnas så kanske det är så vanligt som att det dyker upp minst en skallerorm i timmen?

Vi körde vidare och hamnade bland betydligt mer turister och jag kände mig genast lugnare.

Härifrån Desert View startade vi vår lilla tripp i södra Grand Canyon (South Rim). Vi följde sedan Desert View Drive där man kan stanna till på ett flertal olika utsiktsplatser. Mycket bra anordnat med gott om parkeringsplatser och såklart fantastiska vyer över det magiska naturlandskapet. Det kändes overkligt lite som på film, är vi verkligen här på riktigt tänkte jag när vi stod och beskådade det magiska landskapet.

Vi passade förstås på att gå upp i Desert Views utsiktstorn. I tornet finns en liten souvenirbutik och sedan kan man gå upp ett flera våningar för att beskåda vackra målningar och utsikten förstås.

 

 

 

Vi körde vidare och stannade till på de flesta av de utsiktsplatser som man såg från vägen. Det finns ju även vandringsleder med guide eller guidebussar men det bästa med USA är att man kan ta med bilen nästan överallt. Vi fick se vad vi tänkt förutom den mest avlägsna platserna, Hopi Point och Hermits Rest som ligger till väster om Grand Canyon Village dit man inte får ta sin egen bil utan måste åka buss. När vi kom dit runt lunchtid var det riktigt långa köer till dessa bussar så vi struntade faktiskt i det.

När vi var klara med Grand Canyon så måste vi sätta fart igen. Vi hade minst fyra timmars bilkörning till Las Vegas och vi ville inte komma fram alltför sent.

 

Vi lämnade Arizona och körde in i Nevada.

 

Några mil sydöst om Las Vegas stannade vi till vid Hooverdammen som ligger mellan delstaterna Arizona och Nevada. Dammen byggdes för att säkra tillgången till vatten för städer och jordbruk i södra Kalifornien och Arizona. Även Las Vegas utveckling har möjliggjorts genom Hooverdammen.

Äntligen börjar vi närma oss Las Vegas. Dagens resa blev mycket längre än vad vi tänkt oss.

Inte långt kvar till att köra in på Las Vegas Blvd “The Strip”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 × två =