ArizonaRoadtrip USA - Från kust till kustUSA

Grand Canyon – Ett storslaget landskap

Det är bara dryga tio mil upp till Grand Canyon från Flagstaff men det är alltid bra att vara ute tidigt på förmiddagen när man ska se och göra saker som finns på de stora turistställena, särskilt nu under sommaren. Vi ser fram emot en spännande dag som ska avslutas i Las Vegas, men dit är det långt, först ska vi ha en heldag i ett av världens mest storslagna landskap.

Ganska snart kommer vi till den första utsiktplatsen. Det finns inga riktiga staket, det gäller att vara försiktig så att man inte går för nära bergskanterna. Utsikten är oslagbar, likaså tystnaden, vi är nästan helt själva här, bara någon enstaka husbil står parkerad på den stora parkeringsplatsen.

Skräcken för orm

När vi går i godan ro och njuter av den fantastiska vyn fick vi syn på en läskig skylt. Hm – Rattlesnakes! Jag avskyr ormar men maken traskar glatt vidare medan jag känner mig betydligt mer oroad eller faktiskt skräckslagen. Jag ser skallerormar precis överallt, ett litet rassel i en buske och jag känner, usch här törs jag inte stanna längre.  Jag kommer att tänka på alligatorn och den varnade man inte ens för med en skylt. Om det nu varnas så tydligt kanske det är rätt vanligt att det dyker upp en skallerorm då och då. Jag övertalar maken att köra vidare till platser där det finns flera turister och ormarna är bortskrämda.

Utmärkt körslinga för bästa vy

Vi kommer fram till Desert View, härifrån startar vi vår lilla tripp i södra Grand Canyon (South Rim). Vi följer sedan Desert View Drive där man kan stanna till på ett flertal olika utsiktsplatser. Mycket bra anordnat med gott om parkeringsplatser och helt fantastiska vyer över det magiska naturlandskapet. Det känns overkligt att vara här, men vi är ju här och njuter av varenda minut.

Vi passar förstås på att gå upp i Desert Views utsiktstorn. I tornet finns en liten souvenirbutik, vi går vidare upp i tornet, det är flera våningar där man kan beskåda vackra målningar och utsikten förstås.

Vi kör vidare och stannar till på de flesta av de utsiktsplatser som man når från vägen. Det finns ju även vandringsleder med guide eller guidebussar. Det bästa med USA är att man kan ta med bilen nästan överallt.

Vi får se vad vi tänkt förutom de mest avlägsna platserna, Hopi Point och Hermits Rest som ligger till väster om Grand Canyon Village men dit får man inte ta sin egen bil utan måste åka speciella bussar. När vi kommer dit runt lunchtid är det riktigt långa köer till bussarna så vi struntar faktiskt i det.

Vi gillar Grand Canyon skarpt men framåt eftermiddagen måste vi sätta fart igen. Vi har minst fyra timmars bilkörning till Las Vegas och vi vill inte komma fram alltför sent.

 

Vi lämnar Arizona och kör in i Nevada.

Några mil sydöst om Las Vegas stannar vi till vid Hooverdammen som ligger mellan delstaterna Arizona och Nevada. Dammen byggdes för att säkra tillgången till vatten för städer och jordbruk i södra Kalifornien och Arizona. Även Las Vegas utveckling har möjliggjorts genom Hooverdammen.

Äntligen börjar vi närma oss Las Vegas. Dagens resa blir mycket längre än vad vi tänkt oss.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fem × fyra =