HawaiiRoadtrip HawaiiUSA

Diamond Head & Nordvästra Oahu

Inte långt från vårt hotell ligger den mäktiga kratern Diamond Head. I morse tog vi oss dit och när vi lyckades hitta parkeringsplats var det bara att sätta på sig gympaskorna och göra en hiking för att komma högst upp på toppen av Diamond Head. 1,3 kilometer låter ju inte långt, men när det går uppför på smala stigar i värme så kändes det ordentligt i benen. Lite slit var det värt för att komma upp och se den fantastika utsikten och nedför gick det väldigt lätt.

 

Efter att ha beundrat utsikten över Waikiki Beach och Honolulu vände vi bilen mot nordväst. Vi var lite intresserade om man kunde runda norra sidan och ta sig tillbaka genom Oahus mitt. Tyvärr hamnade vi i bilkö, ja det är faktiskt mycket mer bilar här än vad man kanske tror. Vi missade nästan en hel timme i kön men när vi kom så långt upp på nordvästra sidan man kunde köra hittade vi många riktigt fina stränder. Det blev inget bad eftersom vågorna kändes alldeles för tuffa för mig, men bara att få vandra längs stranden en stund kändes tillräckligt njutbart. Vägen tog till sist slut, det gick alltså inte att med bil runda den norra sidan, men kanske skulle det gå att köra något längre söderut via bergen.

Min karta visade dock ingen riktig väg genom bergen och eftersom vi åkt bil i ganska många timmar kände vi inte riktigt för att köra lite på måfå för att se vad vi skulle hamna. Vi körde tillbaka samma väg vi kom och från nordväst och till nästan längst ner på sydvästra sidan tar det bara dryga timmen att köra.

 

3 svar på ”Diamond Head & Nordvästra Oahu

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 × tre =