KalifornienRoadtrip Nordvästra USAUSA

Tio timmar i bilen!

Redan klockan åtta startar vi vår långa bilresa mot norra Kalifornien och Crescent City. En liten miss av kartan av mig, gör att vi missar mer än en timme, inte roligt när detta ska bli semesterns längsta dag i bilen med dryga åtta timmars bilkörning sett utifrån navigatorn. Det blir ju även minst någon timme till med raster och oförsedda händelser som idag när vi dels kör lite fel samt att det blir flera bilköer för vägarbeten. Bara att ta fram det bästa tålamodet för att fixa detta. 

Dagens färd går från Fallon i Nevada med ett mycket kort stopp i den lilla orten Fernley för att få vår sjätte och sista stämpel för HWY 50. Vi får ligga i kö strax väster om Reno för att komma in i delstaten Kalifornien, där jag även upptäcker att vi nog missat avtagsvägen mot dagens destination. Efter min lilla kartmiss blir det köra av med små korta raster, vi passerar delstaten Oregon med sina höga vackra berg och till sist vänder vi söderut igen för att komma tillbaka in i Kalifornien, eftersom det är den bästa vägen till dagens destination.

Både natur och temperatur skiftar växelvis, på vissa platser är det rejält varmt men när vi kommer fram till havet är det nog inte mer än femton plusgrader och ganska blåsigt, men vackert. I morgon hoppas vi få se mer av Redwood National Park och förhoppningsvis något kortare bilresa.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × fem =