Roadtrip Sydvästra USAUSAUtah

Naturskön roadtrip i Zion Nationalpark

Vid niotiden lämnar vi Las Vegas och kör nordöst mot Zion Nationalpark. Det känns inte som det var någon idé att göra en längre hajk utan vi fortsätter med bil på vackra serpentinvägarna uppe i bergen. Det går  lugnt och bra på ganska breda vägar och då och då gör vi några stopp för att imponeras av alla vackra bergsvyer.

 

Efter en lång dag i bilen kommer vi fram till en liten ödslig ort – Delta. Vi har färdas på bra vägar som sträcker ut sig i det oändliga. I kulissen tornar de rödfärgade bergen upp sig, landskapet känns som en gigantisk sagovärld.
I Delta känns det som vi är de enda turisterna, vi känner oss lite iakttagna av nyfikna ortsbor som verkar undra vad vi gör här. Vi äter middag på MC Donalds eftersom det inte finns så mycket mer att välja på. Och det är nog det som är det allra bästa med att köra bil genom USA, ena dagen i riktigt lyx och så mycket  människor, musik, restauranger och dagen därpå sköna naturupplevelser för att avsluta med en  övernattning i en bortglömd håla i Utah på ett av ortens två motell.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ett × ett =