Roadtrip USA – San Francisco del 1

På väg till Kalifornien!

Mycket vacker väg från Reno till Kalifornien. Man förstår att det kan vara likadant som Österrike eller Schweiz på vintern.

 

Ju närmare San Francisco vi kom desto fler bilar. Vi hade tänkt göra ett stopp i staden Sacramento men köerna var inte roliga det var bara att fortsätta mot San Francisco. Inga problem att ligga i kö med den underbara utsikten vid infarten via Oakland Bay Bridge. En roadtrip är en roadtrip, självklart ska det vara massor av bilar, vägar och (köer).

San Francisco dyker sakta men säkert upp.

Mitt i San Francisco hade vi bokat hotell. Inga problem alls att köra bil in till hotellet denna eftermiddag.

Jag har alltid respekt för storstäder och biltrafik sedan våra bilresor ute i europa och inte minst i Italien där vi nästan fastnat med bilen i små gränder. Så är det verkligen inte på de ställen vi kört i USA. Snarare tvärtom, USA är bilens bästa vän och så även i storstaden San Francisco men det är rätt dyrt att parkera bilen.

Från vårt hotell kunde vi skymta Golden Gate Bron.

Två nätter i San Francisco, bara att promenera ut på stan, men det var ganska tungt särskilt uppför.

 

Skönt när man kommit upp på toppen.

 

På eftermiddagen blev det ganska snabbt kallt. Vi hade ju haft omkring 35 – 40 grader från Florida, Texas och senast i Nevada. Nu var det betydligt kyligare och även med lite vind när man kom upp på höjderna i S F. Så länge solen sken kändes det riktigt skönt men senare på kvällen då var det nog inte mer än 10 – 15 grader.

Vi hade spanat in Alcatraz och hade väl inga direkta planer att åka ut på någon guidad tur. Ska man göra det, måste man boka flera månader i förväg om man inte får någon slags restplats. Hursom helst så såg vi en båttur där man under ca 45 minuter körde ut till Alcatraz och åker runt ön detta kostade bara 10 dollar per person och just tidsmässigt passade det oss bra.

Visste inte riktigt hur kallt det skulle bli men vi fick filtar att värma oss med när vi kom ombord. Så gav vi oss ut på havet det gungade rätt bra men inget som störde.

Vackra San Francisco!

 

Golden Gate Bridge

Dryga femton minuter senare var vi framme vid södra sidan av ön Alcatraz. Vi fick ju inte stiga i land utan fortsatte österut och sedan norrut och till sist runt till den västra sidan där kvällsolen lös upp.

Intressant att ha sett Alcatraz från utsidan, men det var kallt – riktigt kallt!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 × 5 =