KalifornienRoadtrip USA - Från kust till kustUSA

San Francisco – Branta backar i liten storstad

Sakta men säkert närmar vi oss Kalifornien och det är den sista delstaten som vi kommer att få uppleva under den här bilresan. Vi lämnar Reno och kör ett par timmar i ett storslaget landskap och kommer så småningom in i Kalifornien. Vi är på väg till San Fransisco.

Det är en mycket vacker väg från Reno till Kalifornien. 

 

Ju närmare San Francisco vi kommer desto fler bilar. Det är just inga problem att ligga i kö med den underbara utsikten vid infarten vid Oakland Bay Bridge. 

San Francisco dyker sakta men säkert upp.

Mitt i San Francisco har jag bokat hotell. Inga problem alls att köra bil in till hotellet denna lördagseftermiddag. Vi är ganska tidiga  så vi får ta en tur på stan innan vi kan checka in på hotellet.

Från vårt hotell kunde vi skymta Golden Gate Bron.

 

Skönt när man kommit upp på toppen.

Vi har två nätter i San Francisco och det är bara att promenera ut på stan, men det är ganska tungt särskilt uppför. På eftermiddagen blir det ganska snabbt kallt. Vi har ju haft omkring 35 – 40 grader i bland annat  Florida, Texas och nu senast i Nevada. Nu är det betydligt kyligare och även med lite vind när vi kommer upp på höjderna i San Fransisco. Så länge solen skiner känns det riktigt skönt men senare på kvällen då är det nog inte mer än 10 – 15 grader.

Vi har spanat in Alcatraz och har väl inga direkta planer att åka ut på någon guidad tur. Ska man göra det, måste man boka flera månader i förväg om man inte kan få någon slags restplats. Hursom helst så ser vi en båttur där man under ca 45 minuter kör ut till Alcatraz och tar en sväng runt ön, detta kostar bara 10 dollar per person och tidsmässigt passar det oss bra vår första kväll i San Fransisco.

Det är svårt att föreställa sig hur kallt det skulle bli men vi båten får vi  filtar att värma oss. När vi lämnar hamn börjar det förstås att gunga rätt bra men det är inget som stör oss.

Vackra San Francisco.

Golden Gate Bridge

Efter dryga femton minuter är vi framme vid södra sidan av ön Alcatraz. Vi får ju inte stiga i land utan fortsätter österut och sedan norrut och till sist runt till den västra sidan där kvällssolen lyser upp.

Intressant att se Alcatraz från utsidan, men det är kallt, riktigt kallt.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 + 10 =