KalifornienRoadtrip USA - Från kust till kustUSA

San Fransisco – Spårvagn, Golden gate och restaurang Fransiscan

Det är vår andra dag här i San Francisco och vi vill gärna testa Cable cars, de klassiska spårvagnarna som kör över kullarna här i stan. Vi startar nere vid hamnen och tar oss till slutstationen vid Union Squeer.

Slut eller börjanstation vid  Union Squeer.

Vi strosar runt lite på måfå vid Union Squeer, tittar lite i de butiker som finns runt och börjar fundera på om vi ska ta spårvägen tillbaka till Fisherman ´s Warf åt det håll vi hör lite mer hemma. När vi tittar närmare på  kön till spårvagnarna tänker vi att det nog går att gå tillbaka trots att det är rejält backigt.

Kart att det är lite tungt uppför men inte så jäkligt som vi först trott. Vi tar det lugnt uppför, går ett kvarter och sedan vilar vi oss lite och ganska snart är vi uppe vid Nob Hill.

 

Väl högst upp är det nedför och vi hamnar i Chinatown.

Transamerica Pyramid  som är San Fransiscos högsta skyskrapa.

Efter en riktigt lång men härlig promenad är vi åter nere i Fisherman´s  Warf och det blir en välförtjänt äntligen lunch. Maten är betydligt godare än den ser ut verkligen riktigt färska räkor som tyvärr är friterade men ändå så himla goda. 

Efter den goda lunch är det dags att leta sig ut till Golden Gate Bridge. Vi får promenera en bit till busslinje 28 som verkar gå mest hela tiden.På mindre än en kvart är vi ute vid Golden Gate – bron.

Lite otur med vädret har vi men under sommarmånaderna får man räkna med dimma vid Golden Gate även om solen skiner.

För mig som är så förtjust i broar är Golden Gate – bron nog den vackraste jag sett hittills.

Eftersom vi bara ska stanna två nätter gäller det att vara effektiv. När vi är klara med Golden Gate åker vi tillbaka med buss till hotellet men väl där är det bara att ge sig av igen. Vi börjar bli hungriga och det är dags att hitta restaurang.

Vi kommer ner till Fichermans´s Warf igen och hittar denna riktigt fina restaurang. Det är ett riktigt trevligt ställe helt i min smak. Många fina tavlor från förr och seafood, såklart.

Vi har ett bord för två med fin utsikt över the bay.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tretton − sju =