KalifornienRoadtrip USA - Från kust till kustUSA

Roadtrip i Kalifornien – Highway 1

Vi lämnar vackra San Francisco för vidare färd söderut. Vi börjar förmiddagen med att köra på U.S. 101, men efter ett par mil svänger vi av på Highway1. Tyvärr är det lite för tidigt, eftersom denna sträcka är riktigt tråkig och för att spara tid skulle vi inte ha kört av förrän kanske så långt ner som vid Santa Cruz. Det är ju där som bland Big Sur ligger och den vägsträckan vill vi inte missa.

Då och då stannar vi till utmed den fina kuststräckan en strund för att njuta av de vilda havet och de stupande klipporna. Det blir en riktigt lång dag i bilen eftersom det tar tid att köra Highway One. Nu gör det inte så mycket att vi når dagens destination ganska sent när vädret inte är det bästa, dimma och inte alls strålande sol som det ska vara i Kalifornien.

Utmed en större rastplats hittar vi en koloni sjölejon, verkligen kul att få se dem på så nära håll.

Sent på eftermiddagden nådr vi fram till Pismo Beach, ett mysigt och trevligt ställe.

Här bor vi på ett kanonhotell precis vid havet. Det är en helt underbart lång strand men synd att vädret inte vill bli bättre, men det är ändå ganska lagom varmt och ett par strandpromenader hinner vi med innan det är dags att köra vidare. Vi avslutar kvällen på hotellets takterass framför elden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

12 − 2 =