Roadtrip USA – Highway 1

Vi lämnade vackra San Francisco för vidare färd söderut. Vi började köra på U.S. 101, men efter ett par mil svängde vi av på Highway1. Tyvärr alldels för tidigt, eftersom denna sträcka var riktigt tråkig och för att spara tid borde vi inte kört av förrän kanske så långt ner som Santa Cruz. Det är där berömda Big Sur ligger och den vägsträckan ville vi inte missa.

Då och då stannade vi till utmed denna fantastiskt fina kuststräcka en strund för att njuta. Det blev dessvärre en riktigt lång dag i bilen då det verkligen tar tid att köra Highway One. Nu gjorde det inte så mycket att vi nådde dagens destination ganska sent eftersom vädret inte var det bästa, dimma och inte alls strålande sol som det ska vara i Kalifornien.

Utmed en större rastplats hittade vi en koloni sjölejon, verkligen kul att få se dem på så nära håll.

Sent på eftermiddagden nådde vi Pismo Beach, ett mysigt och trevligt ställe.

Vi bodde på ett kanonhotell precis vid havet. Helt underbart lång strand synd det där med vädret, men det var lagom varmt och ett par strandpromenader hann vi med innan det var dags att köra vidare. Vi avslutade kvällen på hotellets takterass framför elden.

 Nästa morgon körde vi ut på U.S. 101 och börjar närma oss vårt slutmål – Los Angeles, men vi är inte riktigt klara ännu, först ett stopp i Hollywood, såklart! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sexton + 5 =