Kap Verde

 Kap Verde, är en liten övärld utanför Senegals kust i västra Afrika med dryga 8 timmars flygresa från Stockholm/Arlanda. Vår resa berikades dessutom av en mellanlandning på Gran Canaria – Las Palmas, där vi fick möta lite sol och värme innan vi styrde kosan söderut i nästan två timmar och landade på  – Kap Verde.

Boendet på Kap Verde

Väl på Kap Verde och med charterresa (Ving), var det bara att invänta transfer för resa till hotell Bravo Vila do Faro, ett italienskägt hotell med fina omgivningar, men med boende i en urtrist bungalow som man absolut inte ville vara i mer än nödvändigt. Jag vill gärna ha lite mysigt runt omkring mig och vill helst inte dela uteplats med andra. Det var vi nu tvungna att göra och dessutom räknade jag ut att det var bara Vingresenärer som hade uteplats med möbler. De italienska gästerna hade inga utemöbler så de fick snällt titta på oss, ifall vi ville sitta ute och bli utittade.  

 I övrigt var det inget fel på denna anläggning, vi hade all inclusive, där all mat och lokal dryck ingick. Dock inte vattenflaskor, utan endast vatten i mugg/glas. Hotellet låg utmed med den fantastiska sandstranden med mycket blåst till windsurfarnas belåtenhet. Vinden var ett klart minus för oss som inte surfar på vågor, men vi hittade lite lä här och där, så det var bara att krypa ner i solstolen och njuta av solen, som sken nästan varje dag.

 

Vi bodde strax utanför Santa Maria som är själva huvudorten på ön Sal. Från vårt hotell tog det ca 15 minuter att gå utmed stranden eller via huvudgatan på trottoaren.  Kap Verde verkar vara ett ställe som är på uppbyggnad, det känns som som om man har stora planer för denna lite för mycket blåsiga ö.

Gatan utanför var inte världens roligaste.

 Santa Maria

Flera gånger gick vi utmed strandpromenaden in mot huvudorten Santa Maria, man kunde även gå på den lite långtråkiga huvudgatan som kanske gick lite snabbare. Väl i stan finns en hel del små butiker, restauranger och barer. Både lokalbefolkningen och turisterna njuter av strandlivet, fisket och även de dykmöjligheter som anordnas. Kanske ångrade vi oss lite att vi inte valt att bo här där det ändå var lite mer rörelse och liv.

 Kap Verdes egna julgran gjord av petflaskor.

 

 

 

 Underbar strand, man kan vandra hur långt som helst.

Hamnen i Santa Maria, fisket är förstås i fokus här. Många åkte också ut med båtar för att dyka.

Vad tyckte vi om Kap Verde?

Det bästa med Kap Verde är den fina stranden men kanske är det lite väl kallt i vattnet. Det är ett perfekt resmål särskilt till jul och nyår då det anses vara mycket solsäkert. Tyvärr blåser det rejält men hittar man lä så är det lagom varmt med ca 25 grader i skuggan. Vi bodde på ett all inclusive hotell med bra mat, men det hade varit kul att testa den lokala maten för att kunna ha en åsikt om denna. Ärligt talat var jag inte särskilt förtjust i Kap Verde, men jag skulle inte vilja vara utan resan heller. En vecka kändes alldeles lagom och lite självkritisk bör jag nog vara då vi tog det billigare alternativet då vi valde en charterresa med all inclusive istället för att ordna resan själv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

8 + 2 =