Kap Verde – En övärld utan för Afrikas kust

 Kap Verde, är en liten övärld utanför Senegals kust i västra Afrika med dryga 8 timmars flygresa från Stockholm/Arlanda. Det är vår första resa hit och nedresan berikas vi dessutom av en mellanlandning på Gran Canaria – Las Palmas, där vi får möta lite sol och värme ute på en terass medan planet tankas och man byter besättning. Sedan är vi redo för lite afrikansk värme och styr kosan söderut med nästan två timmar ytterligare flygning tills vi landar på Kap Verde.

Boendet på Kap Verde

Väl på Kap Verde och med charterresa (Ving), är det bara att invänta transfer för resa till hotell Bravo Vila do Faro, ett italienskägt hotell med fina omgivningar, dock med boende i en urtrist bungalow som man absolut inte vill vara i mer än nödvändigt. Jag vill gärna ha lite mysigt runt omkring mig och vill helst inte dela uteplats med andra. Det är vi nu tvungna att göra och dessutom räknar jag ut att det var bara Vingresenärer som hade uteplats med möbler. De andra hotellgästerna mestadels italienare har inga utemöbler utan får hänga på gräsmattan istället.

 I övrigt är det inget fel på denna anläggning, vi har all inclusive, där all mat och lokal dryck ingick. Dock inte vattenflaskor, utan endast vatten i mugg/glas. Hotellet ligger utmed med den fantastiska sandstranden med mycket blåst till windsurfarnas belåtenhet. Vinden är ett klart minus för oss som inte surfar på vågor, men vi hittar lite lä här och där, så det är bara att krypa ner i solstolen och njuta av solen, som sken nästan varje dag.

 

Vi bor strax utanför Santa Maria som är själva huvudorten på ön Sal. Från vårt hotell tar det ca 15 minuter att gå utmed stranden eller via huvudgatan på trottoaren.  Kap Verde verkar vara ett ställe som är på uppbyggnad, det känns som som om man har stora planer för denna lite blåsiga ö, kanske är det just vid denna tidsperiod kring nyår som det är blåsigare än under annan tid på året.

Gatan utanför är inte världens roligaste.

 Santa Maria

Flera gånger under veckan tar vi strandpromenaden in mot huvudorten Santa Maria, man kan även gå på den lite långtråkiga huvudgatan som kanske gick lite snabbare. Väl i stan finns en hel del småbutiker, restauranger och barer. Både lokalbefolkningen och turisterna njuter av strandlivet, fisket och även de dykmöjligheter som anordnas. Kanske ångrar vi oss lite att vi inte valt att bo inne i själva staden där det är lite mer rörelse och liv.

 Kap Verdes egna julgran gjord av petflaskor.

 

 

 Underbar strand, man kan vandra hur långt som helst.

Hamnen i Santa Maria, fisket är förstås i fokus här. Härifrån tar man sig ut med båtar för att fiska eller dyka.

Vad tyckte vi om Kap Verde?

Det bästa med Kap Verde är den fina stranden men kanske är det lite väl kallt i vattnet. Det är ett perfekt resmål särskilt till jul och nyår då det anses vara mycket solsäkert. Tyvärr blåser det rejält men hittar man lä så är det lagom varmt med ca 25 grader i skuggan.

Vi bodde på ett all inclusive hotell med bra mat, men det hade varit kul att testa den lokala maten för att kunna ha en åsikt om denna. Ärligt talat, är jag inte särskilt förtjust i Kap Verde, men jag skulle inte vilja vara utan resan heller. En vecka känns alldeles lagom och lite självkritisk bör jag nog vara då vi tog det billigare alternativet då vi valde en charterresa med all inclusive istället för att ordna resan själv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fem × 5 =