Turkiet – november 2008

Tidigt torsdagmorgon den 6 november begav vi oss till Arlanda, vi lämnade ett mörkt och kallt Stockholm. Även om det bara tar några timmar att flyga till Antalya så vill man vara framme så fort som möjligt och för att få tiden att gå snabbare, fotade vi lite under flygningen.

Härligt att återse Turkiet!

Åter Hotell Hemera

Väl framme i Side hade klockan hunnit bli halv två på eftermiddagen och vi kastade oss ner till havet förstås. Även denna gång hade vi valt att bo på Hemera, det är verkligen ett av våra favorit hotell. Det är ett välskött all inclusive – hotell med utmärkt strandläge.

Trädgården är välskött och under sommaren en bra plats om man vill ha lite svalka. Det ville ju inte vi, vi vill bara ha sol.

Sol och bad var ju precis vad vi behövde, men till skillnad från i mars var hotellet i det närmaste fullbelagt. Alla hittade en solstol men det var lite mer stressigt för att få de bästa platserna.

Är det verkligen sant? Medelhavet november 2008, cirka 23 plusgrader. Jag är verkligen en riktig badkruka, men tog mod till mig och det visade sig vara riktigt skönt.

Vid 16 tiden på eftermiddagen började solen gå ner. Under en timme fick vi följa den fantastiska solnedgången. Temperaturen gick förstås ner ganska rejält när solen försvann, men dryga 15 till 18 grader hade vi under kvällen.

På vägen in mot Side kunde vi se att många av hotellen höll öppet men inte fullt ut. Ett flertal hotell höll på att stänga och hade halvöppet…snart är säsongen slut, utom på Hemera där det är öppet året runt, år 2008.

Vid  hotell Tropic fanns det några glada soldyrkare kvar men det var väldigt lugnt.

Promenader i Side

Huset som man höll på att renovera i mars hade nu blivit klart. Ja det är riktigt härligt att ströva omkring under lågsäsong i ett lugnt Turkiet. Området kring Apollotemplet är så fascinerande, men vittrar sakta men säkert sönder.

 

Apollotemplet eller ruinerna från romartiden ligger vackert vid havet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 × ett =