Bilresa SyditalienItalien

Bilresa till Italien – Stockholm till Viareggio & Pisa

Midsommarafton den 19 juni 2009 lämnade vi ett regnigt Stockholm och körde mot Trelleborg i Skåne. Det var dags för en ny bila i Europa ned mot södra Italien med ett par olika stopp i bland annat Toscana, Kampanjen och Kalabrien. Vi startade resan från Vallentuna och körde mot Skåne och Trelleborg. Resan genom södra Sverige bjuder på vackra vyer som bland annat Vättern och Gränna, fotad från Brahe Hus, även kallad Sveriges “Gardasjö”, enligt ett par från Huskvarna. 

Ett stopp i Helsingborg gör vi alltid och en titt på vår gamla badstrand i Rydebäck är trevligt. Tyvärr var inte vädret det bästa men här kan verkligen vara helt underbart när solen skiner.

Väderkvarn vid infarten till Malmö norrifrån.

Vi lämnar Sverige från Trelleborg med TT – Lines färja Peter Pan

Årets bilresa bjöd på ett blandat sommarväder med både sol och en del regnskurar samt åska. Väl ombord på TT-Lines Trelleborg / Travemündefärja kunde vi njuta av lite gott att äta & dricka och en natts god sömn innan resan fortsatte genom hela Tyskland till Mûnchen på autobahn. Tidigt Midsommardagen anlände vi till Travemünde och vi hade långt att köra, ända till München ca 90 mil.

Många timmar i bilen blev det men det finns många fina rastplatser. Det är förstås ett måste att stanna till lite då och då, det krävs att man är väldigt uppmärksam i trafiken, särskilt då hastigheten går betydligt snabbare än hemma. Framåt middagstid var vi framme vid hotellet som vi bokat tillsammans med färjeöverfarten i ett “Bila&Vila-paket”. Inte det billigaste sättet att transportera sig till Tyskland men ett bekvämt sätt. 

  

Mot Italien via Österrike

Nästa morgon körde vi genom Österrike och in i Italien, via Brennerpasset och passerade Gardasjön, för att på söndagseftermiddagen hamna i den italienska badorten Viareggio, strax norr om Pisa i Toscana.

Viareggio – Toscana

Äntligen hav och sol. I den lite exklusiva badorten Viareggio var allt perfekt anordnat för strandliv. Solstolarna och parasollen stod på rad. Badglada italienare trängdes på den fina stranden och på alla mysiga kaféer för lite afterbeach-drinkar. Viareggio är en trevlig och livlig badort med massor av restauranger och många vackra byggnader i jugendstil från 20 – 30 – talet.

En och annan tuff bil fanns på parkeringplatserna och kanske inte så dumt att köra runt med i Europa.

Viareggio ett trevligt ställe i Ligurien.

Lutande tornet i Pisa – igen

Nästa morgon kunde vi inte låta bli att besöka Pisa igen. Det lutande tornet i Pisa, (Torre Pendente) har sin speciella charm och trots att vi var där för två år sedan var det trevligt att ta lite nya bilder och njuta av atmosfären.

Arbetet med det lutande tornet påbörjades redan 1173 och började luta redan innan den tredje våningen var klar 1274. Arbetet med att färdigställa tornet fortsatte trots lutningen och tornet stog klart i mitten av 1300 – talet. Att tornet trotsar  tyngdlagen är givetvis en stor turistattraktion, men trots tusentals turister som beöker platsen varje dag och som vill ta de obligatoriska Pisabilderna känns det ändå ganska rymligt.

 

Resan fortsatte söderut mot den lilla “svenska” badorten La Serra ca 17 mil söder om Rom. Jag ville gärna besöka Capri och geografiskt sätt, passade La Serra utmärkt för detta besök.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

11 − ett =