Turkiet – april 2012

Efter vår resa till Venezuela kändes det riktigt bra att ha en liten tripp till Side – Turkiet att se fram emot. Vi hade fixat ihop en sexdagars resa med Turkish air samt bokat hotell med en nya sajt som jag inte sett tidigare, Lowcosthotel. Där hittade vi fina hotell Hemera betydligt billigare än på andra sajter. 

Inte mycket folk i solbäddarna men på promenadstråken och i butikerna var det gott om turister inte minst svenskar. Det är inte konstigt med tanke på hur underbart det är nu på våren, fräscht och skönt, mycket bättre än den heta sommaren.

Resa till Antalya 

Tyvärr blir det en längre resedag med mellanlandning i Istanbul än när man flyger direkt Arlanda – Antalya. Dessutom var det rena kaoset på Istanbul flygplats under påsken.

Allt gick bra från Arlanda men när vi närmade oss Istanbul fick vi vänta i över en timme innan vi kunde landa. Vi höll därför på att missa anslutningsflyget till Antalya men lyckades rusa genom utrikeshallen, passkontrollen och in i inrikesterminalen och som nästan sista passagerare hinna med. När vi väl var ombord och dörren stängd blev det dryga timmens väntetid innan vi äntligen kunde lyfta och flyga de 50 minuterna ner till Antalya. Väl framme i Antalya hade våra resväskor inte haft samma tur som vi utan stod kvar i Istanbul!

Morgonen därpå stod våra resväskor i receptionen och man kunde andas ut. Skönt att det går många flyg till Antalya!

Perfekt väder för en aprilsemester

I Side var det nästan sommar vädret hade varit riktigt varmt och skönt i ett par dagar innan vi kom ner. Tyvärr såg väderprognosen för våra fem dagar inte särskilt bra ut och mycket riktigt startade första morgonen med mulet och lite kallt väder.

Det gjorde inte så mycket eftersom vi tagit med det i beräkningen nu när vi åker så tidigt som i april. Istället promenerade vi runt och konstaterade att det höll på att rustas för fullt. En riktig uppfräschning av hela Side med ny stenlagd gångväg vid vägen utanför hotellen. Många butiker kring Hemeraområdet hade helt eller delvis rivits för att bli mer moderna. Det byggs även för fullt och stora hotell som bland annat Defne Star och Sunrise Queen storsatsar. Lite uppgivenhet mötte vi bland en del butiksinnehavare som trodde de skulle få betydlig dyrare hyror med de nya lokalerna men även positivitet över att det också blir fint.

Ganska snart kom den underbara solen och självklart kastade vi oss ner på en solbädd och njöt. När solen kommer fram blir det mycket varmare och trevligare.

Nästa dag var det katastrofväder = ösregn! Inte kul när vi steg ut på balkongen på morgonen så det blev en ny promenaddag. Vi hade ändå lite tur för det höll upp då vi återigen promenerade runt i Sides alla butiker. Samma eftermiddag träffade vi vår dotter med sambo och gjorde Side, de bodde ca 1,5 mil öster om Side och hade betydligt mer regn denna dag än vi. Ett besök på Amfiteatern och Apollotemplet samt middag på restaurang Charlies hann vi med.

Efter en och halvdag med lite sämre väder så kom faktiskt solen och vi fick tre dagar med strandläge precis vad vi behövde!

Försmak av vad som komma skall snart…även hemma i Sverige.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 × 4 =